Deze salade werd geïnspireerd op dit recept van de Colruyt. De groene pesto liet ik achterwege. Maar kan er natuurlijk als extraatje aan toegevoegd worden!
Ingrediënten:
- 700 gram krieltjes
- 1 rode ui
- 130 gram halfgedroogde tomaten (versafdeling) + 1 eetlepel olie uit dat potje
- 130 gram ijsbergsla
- 40 gram rucola
- peper
- zout
Bereiding:
- Was de krieltjes goed.
- Kook de krieltjes zo’n 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat ze afkoelen.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Snijd de halfgedroogde tomaten telkens door de helft.
- Meng één eetlepel van de olie (uit het potje van de tomaten) door de krieltjes.
- Kruid de krieltjes dan met een beetje peper en zout naar smaak.
- Meng er de ijsbergsla, tomaatjes en rucola doorheen.