Salade met krieltjes, zongedroogde tomaat en rode ui

salade met krieltjes tomaat en rode ui

Deze salade werd geïnspireerd op dit recept van de Colruyt. De groene pesto liet ik achterwege. Maar kan er natuurlijk als extraatje aan toegevoegd worden!

Ingrediënten:

  • 700 gram krieltjes
  • 1 rode ui
  • 130 gram halfgedroogde tomaten (versafdeling) + 1 eetlepel olie uit dat potje
  • 130 gram ijsbergsla
  • 40 gram rucola
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Was de krieltjes goed.
  • Kook de krieltjes zo’n 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat ze afkoelen.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Snijd de halfgedroogde tomaten telkens door de helft.
  • Meng één eetlepel van de olie (uit het potje van de tomaten) door de krieltjes.
  • Kruid de krieltjes dan met een beetje peper en zout naar smaak.
  • Meng er de ijsbergsla, tomaatjes en rucola doorheen.

 

 

Plaats een reactie