Onsz – Oss

Begin 2016 was ik al eens bij Onsz maar toen in Valkenswaard. Ik was toen heel tevreden en daardoor ben ik er al meerdere keren geweest.
Tijdens onze vakantie in het Nelson City Resort in Oss leek het ons leuk om ergens in Oss te gaan eten. Een gezellig avondje met z’n tweetjes is altijd leuk.
En dit keer wilde ik graag avondvullend gaan eten. Een paar uurtjes genieten van allerlei hapjes… en dat kan bij Onsz!

1

In dit restaurant kun je kiezen uit 83 tapasgerechtjes. Dat zijn er genoeg of niet? 😉
En er zit geen tijdslimiet op de avond. Je mag zolang blijven zitten als dat je wenst… als het maar voor sluitingstijd is! 🙂

18

Bij binnenstappen in deze vestiging in Oss valt het op dat het begingedeelte (zie de foto hierboven) er keurig en sfeervol uitziet. Maar hoe verder we lopen, hoe donkerder het restaurant wordt. Ik krijg daar een beetje het ‘vreetschuur’ gevoel terwijl ik dat in Valkenswaard helemaal niet had. We worden met ons tweetjes achteraan tegen de wand gezet met achter ons alleen maar grote tafels met jarigen en vrijgezellenfeestjes. Dat vond ik erg jammer aangezien we toch verschillende dagen van tevoren gereserveerd hadden. Echt heel sfeervol dineren werd het dus niet.
Gelukkig werden we wel vriendelijk ontvangen door de mannelijke ober en kregen we de uitleg over de werking.

2

Het is de bedoeling dat je per ronde maximaal 2 gerechtjes, per persoon, mag bestellen door het kaartje in te vullen. Je schrijft een streepje bij het gerechtje dat je graag wenst. Daarna steek je het kaartje in het glaasje en haalt de bediening dit spoedig op. Dit gaat de hele avond vlot! Perfect!
We krijgen ook nog een broodmandje met de nodige smeersels! Lekker!

4


Ook de gerechtjes komen het eerste deel van de avond snel op tafel.
Heel fijn is dat de gerechten allemaal op de placemat staan en de seizoen gerechtjes op een apart kaartje beschreven staan. Dit zijn een stuk of 6 gerechtjes die variëren. De rest van de kaart is steeds hetzelfde, net als in het restaurant in Valkenswaard.

We smullen van diverse kroketjes, Angus beef, opgerolde flammkuchen, carpaccio, zalmwrap, gamba’s, zalm, portobello, lasagne met gegrilde courgette… De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg.
De porties zijn klein maar daardoor kun je wel veel verschillende gerechtjes kiezen. En dat maakt het voor mij leuk want ik varieer heel graag.
We hebben echt prima gegeten. De tweede Angus beef was helaas iets te ver door en van het langzaam gegaard buikspek hadden we net iets anders verwacht (mocht wel iets meer geroosterd zijn of zo). De champignons in pesto-roomsaus vond ik teleurstellend. In heel het kommetje zaten slechts twee champignons. Maar ze zwommen wel in een hele kom met saus. Het leek wel een soepje!

17

Zoals je kon lezen, kwam alles tijdens het eerste deel van de avond vlot uit de keuken. Maar na een uur of 9 ging het opeens een stuk langzamer en werd het nagerechtje op een gegeven moment gewoon vergeten. Uiteindelijk dan maar een nieuw kaartje met hetzelfde nagerecht ingevuld. Dat kwam na iets langer wachten dan toch wel op tafel. Ook het bestellen van het drinken verliep slordiger waardoor we er weer even zelf achteraan moesten gaan (zelfs na een tweede keer melden). Heel jammer want het restaurant was al een stuk minder gevuld met klanten. Dan verwacht je net dat het alleen maar sneller zal worden! Dat niet dus…

Ondanks die paar verbeterpunten qua restaurantindeling en de wachttijd (op het einde van de avond) hebben we hier een prima avond gehad. Prima gegeten!

Lekker!

  • kiezen uit 83 tapasgerechtjes
  • avondvullend, zonder beperkte tijdsduur
  • verzorgde gerechtjes
  • heerlijke bastogneparfait

Niet zo lekker!

  • achterin het restaurant is het een stuk donkerder/minder sfeervol
  • tweepersoonstafeltjes langs de groepstafels is nooit een goed idee
  • langere wachttijden en slordige ‘bestellingen’ tegen het einde van de avond

7enhalf

Onsz, Molenstraat 81, Oss, http://www.onsz-restaurant.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s