Soep van zoete aardappel, courgette en maïs

soep van zoete aardappel, courgette en maïs

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 dikke ui
  • 1 rode peper
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 groot blik maïs + 1 klein blikje maïs (als garnering)
  • 1 kipfilet
  • 1,2 liter heet water met 2 bouillonblokjes
  • 2 stengels lente-ui (als garnering)
  • handvol gebakken uitjes (als garnering)
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de courgette in grove stukken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken.
  • Snijd de knoflook en rode peper heel fijn.
  • Verwarm een kookpot met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan in de boter.
  • Voeg dan de rode peper en knoflook toe. Roer even door.
  • Voeg dan de zoete aardappel en courgette toe. Roer een paar minuten door.
  • Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe.
  • Voeg het grootste blikje maïs toe en laat de soep nu op middelhoog vuur pruttelen totdat de zoete aardappel goed gaar is. Prik even met de vork om te controleren.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes.
  • Verwarm een braadpannetje met een klontje boter en bak hierin de kip rondom aan.
  • Mix de soep met de staafmixer.
  • Voeg nu de kip toe.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Werk de soep af met lente-ui, maïskorrels en gebakken uitjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s