Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 dikke ui
- 1 rode peper
- 1 grote zoete aardappel
- 1 groot blik maïs + 1 klein blikje maïs (als garnering)
- 1 kipfilet
- 1,2 liter heet water met 2 bouillonblokjes
- 2 stengels lente-ui (als garnering)
- handvol gebakken uitjes (als garnering)
- boter
Bereiding:
- Snijd de ui in grove stukken.
- Snijd de courgette in grove stukken.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken.
- Snijd de knoflook en rode peper heel fijn.
- Verwarm een kookpot met een klontje boter.
- Bak de ui glazig aan in de boter.
- Voeg dan de rode peper en knoflook toe. Roer even door.
- Voeg dan de zoete aardappel en courgette toe. Roer een paar minuten door.
- Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe.
- Voeg het grootste blikje maïs toe en laat de soep nu op middelhoog vuur pruttelen totdat de zoete aardappel goed gaar is. Prik even met de vork om te controleren.
- Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes.
- Verwarm een braadpannetje met een klontje boter en bak hierin de kip rondom aan.
- Mix de soep met de staafmixer.
- Voeg nu de kip toe.
- Snijd de lente-ui in fijne ringen.
- Werk de soep af met lente-ui, maïskorrels en gebakken uitjes.