Ovenschotel met ham, kaas en bacon

ovenschotel met ham, kaas en bacon

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen):

  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 6 dunne plakken gekookte ham
  • 400 gram gemalen kaas (mix van mozzarella en harde kaas)
  • 200 gram bakbacon
  • 500 ml kookroom
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • klein klontje boter

Bereiding:

  • Verwarm een braadpan en bak hierin de plakjes bakbacon aan.  Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Kruid de aardappelschijfjes met peper en zout.
  • Leg een laagje aardappelschijfjes langs elkaar op de bodem van de ingevette ovenschaal.
  • Leg drie plakken ham op de aardappels.
  • Strooi 1/3 van de  kaas over de ham.
  • Beleg dan weer met een laagje aardappelschijfjes.
  • Beleg dan weer met drie plakjes ham.
  • Strooi er nog eens 1/3 van de kaas over.
  • Beleg dan weer met aardappelschijfjes.
  • Beleg met de plakken bacon.
  • Leg dan nog een laag aardappelschijfjes op de bacon.
  • Werk af met overgebleven gemalen kaas.
  • Klop de eieren met de room en giet dit mengsel dan over de kaas.
  • Zet de ovenschaal zo’n 45 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s