Ingrediënten (voor 6 à 8 personen):
- 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 6 dunne plakken gekookte ham
- 400 gram gemalen kaas (mix van mozzarella en harde kaas)
- 200 gram bakbacon
- 500 ml kookroom
- 4 eieren
- zout
- peper
- klein klontje boter
Bereiding:
- Verwarm een braadpan en bak hierin de plakjes bakbacon aan. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kruid de aardappelschijfjes met peper en zout.
- Leg een laagje aardappelschijfjes langs elkaar op de bodem van de ingevette ovenschaal.
- Leg drie plakken ham op de aardappels.
- Strooi 1/3 van de kaas over de ham.
- Beleg dan weer met een laagje aardappelschijfjes.
- Beleg dan weer met drie plakjes ham.
- Strooi er nog eens 1/3 van de kaas over.
- Beleg dan weer met aardappelschijfjes.
- Beleg met de plakken bacon.
- Leg dan nog een laag aardappelschijfjes op de bacon.
- Werk af met overgebleven gemalen kaas.
- Klop de eieren met de room en giet dit mengsel dan over de kaas.
- Zet de ovenschaal zo’n 45 minuten in de oven.