Soep van zoete aardappel en spruitjes

soep van zoete aardappel en spruitjes

Ingrediënten:

  • 400 gram spruiten, schoongemaakt
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 kipfilet
  • 1,4 liter heet water met groentebouillonblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • boter

Bereiding:

  • Schil de aardappel en snijd hem in grove blokjes.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de achterkant van de spruitjes en verwijder vieze blaadjes.
  • Verwarm een pot met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg dan de zoete aardappel en spruitjes toe. Roer even goed om.
  • Giet het heet water bij met de bouillonblokjes.
  • Zet het vuur middelhoog en laat pruttelen totdat groenten gaar zijn (controleer even met een vork).
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verwarm een braadpannetje met een beetje boter en bak hierin de kip rustig aan totdat die gaar is.
  • Mix de soep fijn met de staafmixer.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Deze kun je gebruiken voor de afwerking.
  • Werk af met de stukjes kip.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s