Ingrediënten:
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes (uit de koeling)
- 450 gram gehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 200 gram bakbacon
- 250 ml kookroom
- 2 eieren
- 12 plakjes cheddarkaas
- handvol gemalen kaas
- flinke koffielepel paprikapoeder
- boter
- zout
- peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bacon fijn.
- Verwarm een braadpan en bak de bacon bruin aan. Haal het dan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de rode peper fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm een braadpan met een klontje boter. Bak hierin de ui glazig aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de rode peper en knoflook toe en laat nog even meebakken.
- Voeg dan de bacon toe en roer dit goed door het gehakt.
- Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter. Vergeet de wanden niet.
- Leg een laagje aardappelschijfjes langs elkaar in de ovenschaal tot de hele bodem bedekt is.
- Doe er de helft van het gehaktmengsel overheen.
- Doe er dan een laagje cheddarkaas op.
- Bedek dan weer met een laag aardappelschijfjes.
- Doe er dan de andere helft van het gehaktmengsel overheen.
- Leg er weer een laagje cheddarkaas op.
- Bedek dan met aardappelschijfjes.
- Klop de eieren door de room. Giet de room dan over de aardappelschijfjes heen.
- Werk af met gemalen kaas.
- Zet de ovenschaal een uurtje in de oven.
Beetje zwaar waarschijnlijk maar zonder twijfel ook erg lekker.
Ja, zeker machtig door de hoeveelheid kaas maar het smaakte zeker wel!!