Aardappelschotel met gehakt en kaas

aardappelovenschotel met gehakt en kaas

Ingrediënten:

  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes (uit de koeling)
  • 450 gram gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 gram bakbacon
  • 250 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 12 plakjes cheddarkaas
  • handvol gemalen kaas
  • flinke koffielepel paprikapoeder
  • boter
  • zout
  • peper

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bacon fijn.
  • Verwarm een braadpan en bak de bacon bruin aan. Haal het dan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm een braadpan met een klontje boter. Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de rode peper en knoflook toe en laat nog even meebakken.
  • Voeg dan de bacon toe en roer dit goed door het gehakt.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter. Vergeet de wanden niet.
  • Leg een laagje aardappelschijfjes langs elkaar in de ovenschaal tot de hele bodem bedekt is.
  • Doe er de helft van het gehaktmengsel overheen.
  • Doe er dan een laagje cheddarkaas op.
  • Bedek dan weer met een laag aardappelschijfjes.
  • Doe er dan de andere helft van het gehaktmengsel overheen.
  • Leg er weer een laagje cheddarkaas op.
  • Bedek dan met aardappelschijfjes.
  • Klop de eieren door de room. Giet de room dan over de aardappelschijfjes heen.
  • Werk af met gemalen kaas.
  • Zet de ovenschaal een uurtje in de oven.
Advertentie

2 gedachtes over “Aardappelschotel met gehakt en kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s