Aardappelschotel met gehakt en kaas

aardappelovenschotel met gehakt en kaas

Ingrediënten:

  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes (uit de koeling)
  • 450 gram gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 gram bakbacon
  • 250 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 12 plakjes cheddarkaas
  • handvol gemalen kaas
  • flinke koffielepel paprikapoeder
  • boter
  • zout
  • peper

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bacon fijn.
  • Verwarm een braadpan en bak de bacon bruin aan. Haal het dan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm een braadpan met een klontje boter. Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de rode peper en knoflook toe en laat nog even meebakken.
  • Voeg dan de bacon toe en roer dit goed door het gehakt.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter. Vergeet de wanden niet.
  • Leg een laagje aardappelschijfjes langs elkaar in de ovenschaal tot de hele bodem bedekt is.
  • Doe er de helft van het gehaktmengsel overheen.
  • Doe er dan een laagje cheddarkaas op.
  • Bedek dan weer met een laag aardappelschijfjes.
  • Doe er dan de andere helft van het gehaktmengsel overheen.
  • Leg er weer een laagje cheddarkaas op.
  • Bedek dan met aardappelschijfjes.
  • Klop de eieren door de room. Giet de room dan over de aardappelschijfjes heen.
  • Werk af met gemalen kaas.
  • Zet de ovenschaal een uurtje in de oven.

2 gedachtes over “Aardappelschotel met gehakt en kaas

Plaats een reactie