Aardappelovenschotel met kip en courgette

aardappelschotel met kip en courgette

Ingrediënten:

  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 3 dunne kipfilets
  • 3 courgettes
  • 2 grote tenen knoflook
  • 200 gram gemalen kaas
  • 250 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel ras el hanout
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie/zonnebloemolie

Bereiding:

  • Snijd de courgette in dikkere plakken.
  • Bestrooi ze met een beetje zout.
  • Verwarm een braadpan met een laagje olie.
  • Leg de braadpan vol met courgetteplakken, langs elkaar (niet op elkaar!). Wanneer ze bruin kleuren, draai je ze allemaal om. Wacht tot ze aan de andere kant ook bruin zijn.
  • Haal ze uit de pan. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Herhaal de vorige stappen totdat alle courgetteplakken bruin zijn.
  • Bestrooi de kipfilets met ras el hanout kruiden.
  • Bak in dezelfde pan de kipfilets aan. Eventueel kun je een scheutje olie toevoegen. Bruin de kip aan beide kanten. Zet dan het vuur halfhoog en voeg een klein scheutje water toe. Gaar de kip dan sappig. Haal uit de pan.
  • Verwarm dan de oven voor op 190 graden.
  • Trek de kip dan uit elkaar met twee vorken, zodat je allemaal stukjes kip krijgt.
  • Boter een ovenschaal in, ook aan de wanden.
  • Leg de bodem vol met aardappelplakjes. Bestrooi met peper en zout.
  • Rasp een knoflookteentje uit boven de aardappelplakjes.
  • Leg er nu een laagje courgette overheen.
  • Beleg nu met een beetje gemalen kaas.
  • Leg er nu de helft van de kip overheen.
  • Beleg dan weer met een laagje aardappelplakjes. Bestrooi met peper en zout.
  • Rasp dan het andere knoflookteentje uit boven de aardappelplakjes.
  • Leg er dan weer een laagje courgette overheen.
  • Dan weer een laag kaas.
  • Daarna weer een laag kip.
  • Werk af een laag aardappelplakjes.
  • Klop de room met de eieren los en giet het over de aardappelplakjes.
  • Bestrooi tenslotte met de overgebleven kaas.
  • Zet dit nu een uurtje in de oven tot het korstje goudbruin is geworden.

 

Plaats een reactie