Kippenvleugels met citroen en knoflook

20170721_204119[1]

Ingrediënten:

  • 10 kippenvleugels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de knoflook in fijne stukjes.
  • Rasp de citroenschil.
  • Meng de knoflook dan met het sap van de citroen en de citroenrasp in een kom.
  • Meng er dan de olijfolie door en wentel de kippenvleugeltjes erin.
  • Dek de kom af en zet hem een nachtje in de koelkast om te marineren.
  • Bak de kippenvleugeltjes zo’n 30 à 40 minuten op de bbq.
  • Je kunt ze ook op een bakplaat leggen en zo’n 15 à 20 minuten (naargelang de grootte) in de oven op 200 graden bakken. Daarna draai je ze dan om en bak je ze nog eens zo’n 15 à 20 minuten op de andere zijde.

Dit recept komt uit het kookboek ‘100 tapas & andere creatieve hapjes’. Het recept staat op pagina 31.

 

Plaats een reactie