Kippenvleugels met citroen en knoflook

20170721_204119[1]

Ingrediënten:

  • 10 kippenvleugels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de knoflook in fijne stukjes.
  • Rasp de citroenschil.
  • Meng de knoflook dan met het sap van de citroen en de citroenrasp in een kom.
  • Meng er dan de olijfolie door en wentel de kippenvleugeltjes erin.
  • Dek de kom af en zet hem een nachtje in de koelkast om te marineren.
  • Bak de kippenvleugeltjes zo’n 30 à 40 minuten op de bbq.
  • Je kunt ze ook op een bakplaat leggen en zo’n 15 à 20 minuten (naargelang de grootte) in de oven op 200 graden bakken. Daarna draai je ze dan om en bak je ze nog eens zo’n 15 à 20 minuten op de andere zijde.

Dit recept komt uit het kookboek ‘100 tapas & andere creatieve hapjes’. Het recept staat op pagina 31.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s