Ingrediënten:
- 10 kippenvleugels
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd de knoflook in fijne stukjes.
- Rasp de citroenschil.
- Meng de knoflook dan met het sap van de citroen en de citroenrasp in een kom.
- Meng er dan de olijfolie door en wentel de kippenvleugeltjes erin.
- Dek de kom af en zet hem een nachtje in de koelkast om te marineren.
- Bak de kippenvleugeltjes zo’n 30 à 40 minuten op de bbq.
- Je kunt ze ook op een bakplaat leggen en zo’n 15 à 20 minuten (naargelang de grootte) in de oven op 200 graden bakken. Daarna draai je ze dan om en bak je ze nog eens zo’n 15 à 20 minuten op de andere zijde.
Dit recept komt uit het kookboek ‘100 tapas & andere creatieve hapjes’. Het recept staat op pagina 31.