Wraps met pittige tomatensaus

img_8625

Deze wraps kun je makkelijk bereiden. Je hebt alleen een oven en hakmolen nodig.
Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet, in dikkere repen gesneden
  • 2 rode paprika
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 dikke trostomaten
  • olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel peterselie (verse of gedroogde)
  • zout
  • 4 grote wraps of 8 kleinere wraps

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
  • Snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd de uien in halve dunne ringen.
  • Doe de kip en paprika’s in een kom en giet er de olijfolie bij. Voeg dan de paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en het zout toe. Meng goed door elkaar.
  • Doe deze kip en paprikamengeling op de helft van de bakplaat.
  • Leg de uien aan de andere kant van de bakplaat. Houd een beetje plaats over aan de zijkant. Besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Op het lege stukje bakplaat leg je nu 2 tomaten en 1 peper.
  • Zet de bakplaat zo’n 18 minuten in de oven.
  • Doe de tomaten en peper in een hakmolen. Voeg daaraan de peterselie toe. Pureer het tot een glad mengsel.
  • De rest van de bakplaat mag nog even in de oven.
  • Leg nu de wraps op het rooster onder de bakplaat. Verwarm deze gedurende 3 à 4 minuten.
  • Vul de wraps met de kip-paprikamengeling. Werk af met de pittige tomatensaus.
    Zelf gebruikte ik nog wat sambasaus van Calvé als extraatje.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s