Wraps met pittige tomatensaus

img_8625

Deze wraps kun je makkelijk bereiden. Je hebt alleen een oven en hakmolen nodig.
Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet, in dikkere repen gesneden
  • 2 rode paprika
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 dikke trostomaten
  • olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel peterselie (verse of gedroogde)
  • zout
  • 4 grote wraps of 8 kleinere wraps

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
  • Snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd de uien in halve dunne ringen.
  • Doe de kip en paprika’s in een kom en giet er de olijfolie bij. Voeg dan de paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en het zout toe. Meng goed door elkaar.
  • Doe deze kip en paprikamengeling op de helft van de bakplaat.
  • Leg de uien aan de andere kant van de bakplaat. Houd een beetje plaats over aan de zijkant. Besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Op het lege stukje bakplaat leg je nu 2 tomaten en 1 peper.
  • Zet de bakplaat zo’n 18 minuten in de oven.
  • Doe de tomaten en peper in een hakmolen. Voeg daaraan de peterselie toe. Pureer het tot een glad mengsel.
  • De rest van de bakplaat mag nog even in de oven.
  • Leg nu de wraps op het rooster onder de bakplaat. Verwarm deze gedurende 3 à 4 minuten.
  • Vul de wraps met de kip-paprikamengeling. Werk af met de pittige tomatensaus.
    Zelf gebruikte ik nog wat sambasaus van Calvé als extraatje.

Plaats een reactie