Chocolat Chip truffels

 

1-IMG_9642

Ingrediënten (voor een 18-tal balletjes):

  • 100 gram monchou
  • 200 gram chocolate chip cookies (bv. Choc Chip Cookies pure chocolade – hazelnoot)
  • 200 gram melkchocolade
  • klein handje gehakte nootjes (bv. amandelen)

Bereiding:

  • Verkruimel de koekjes in een hakmolen of keukenmachine tot fijne kruimels.
  • Meng de monchou en de kruimels tot een mooie bal.
  • Rol gelijke balletjes en leg ze op een bord.
  • Zet ze nu een halfuurtje in de koelkast.
  • Verwarm een ketel met een bodem water tot het rustig kookt.
  • Zet er een kom of kleiner pannetje in en laat de chocolade au bain marie smelten.
  • Zet een bord of bakrooster klaar met een velletje bakpapier erop.
  • Zet een bolletje op een vork en schep er met een lepel in je andere hand de chocolade overheen. Zorg dat de chocolade helemaal rondom het bolletje komt. Laat het bolletje zakken op het bakpapiertje.
  • Verkruimel dan telkens wat nootjes over de chocolade.
  • Herhaal dit voor elk bolletje.
  • Laat ze dan zeker een uurtje afkoelen in de koelkast.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Chocolat Chip truffels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s