Risotto met zongedroogde tomaten en erwten

1-IMG_8503

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 1 pakje risottorijst (400 gram, Lassie)
  • 1,2 liter water met twee eetlepels kruidenbouillon
  • 1 uitje
  • 1 koffielepel knoflookpuree
  • 120 gram zongedroogde tomaten (versafdeling)
  • 200 gram fijne tuinerwten (diepvries)
  • 170 gram spinazie à la créme (diepvries)
  • 50 gram grana padano
  • olijfolie

Bereiding:

  • Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook. Houd daarna warm.
  • Snijd het uitje ondertussen fijn.
  • Verwarm een pan met dikkere bodem met wat olijfolie.
  • Bak de ui daarin glazig.
  • Roer er de knoflookpuree doorheen.
  • Roer er dan de rijst doorheen. Spatel een minuut door elkaar.
  • Zet het vuur dan middelhoog.
  • Voeg nu een grote soeplepel (pollepel) bouillon toe aan de risotto. Roer met een houten lepel of spatel door de risotto. Als het water opgenomen is, voeg je weer een soeplepel bouillon toe. Blijf dit steeds herhalen totdat de rijst gegaard is (dit duurt zo’n 20- à 25 minuten).
  • Kook de tuinerwten  zo’n 2 à 3 minuten in een kookpot en giet dan af.
  • Verwarm de spinazie in een apart pannetje.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken.
  • Roer deze groenten door de risotto.
  • Spatel er nu nog de kaas doorheen.

 

Plaats een reactie