Salade met gegrilde perzik

1-IMG_8598

Ingrediënten:

  • 400 gram spirelli pasta
  • 3 perziken
  • 400 gram aardbeien
  • 60 gram rucola
  • 100 ml crema di balsamico framboos (Jumbo)
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de grillpan.
  • Halveer de perziken en verwijder de pit.
  • Doe een beetje olijfolie in een kommetje en dip de perzik (binnenkant, niet de schil) in de olie en leg hem dan op de grill.
  • Grill de perzik 3 à 4 minuten op de grill. Draai hem dan een kwartslag en grill hem nog eens 3 à 4 minuten.
  • Snijd elke perzikhelft in 4 à 5 parten. Laat ze afkoelen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
  • Roer 1 flinke lepel olijfolie door de pasta en laat even staan.
  • Snijd de aardbeien door de helft.
  • Doe de pasta in een kom en roer er de balsamico doorheen.
  • Voeg nu de perzik en aardbeien toe.
  • Roer er tenslotte de rucola door. Dien dan op.
  • Werk eventueel nog wat af met een beetje balsamico.

 

Plaats een reactie