Ingrediënten:
- 400 gram spirelli pasta
- 3 perziken
- 400 gram aardbeien
- 60 gram rucola
- 100 ml crema di balsamico framboos (Jumbo)
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de grillpan.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Doe een beetje olijfolie in een kommetje en dip de perzik (binnenkant, niet de schil) in de olie en leg hem dan op de grill.
- Grill de perzik 3 à 4 minuten op de grill. Draai hem dan een kwartslag en grill hem nog eens 3 à 4 minuten.
- Snijd elke perzikhelft in 4 à 5 parten. Laat ze afkoelen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
- Roer 1 flinke lepel olijfolie door de pasta en laat even staan.
- Snijd de aardbeien door de helft.
- Doe de pasta in een kom en roer er de balsamico doorheen.
- Voeg nu de perzik en aardbeien toe.
- Roer er tenslotte de rucola door. Dien dan op.
- Werk eventueel nog wat af met een beetje balsamico.