Flammkuchen met gehakt

1-IMG_8531

Tante Fanny kende ik al van het pizza- en bladerdeeg. Maar ze heeft nu ook een Flammkuchendeeg. Met dit dunne deeg kan je snel en makkelijk jouw flammkuchen maken. Ik maakte een hartige variant met gehakt. Maar ook met zoet beleg is dit heerlijk!

Ingrediënten:

  • 1 rol flammkuchen deeg (Tante Fanny)
  • 150 gram gemengd gehakt
  • 1 rode ui
  • 2,5 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • mozzarella (bv.een pakje cheesetrings)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm een braadpan met een klein scheutje olijfolie.
  • Bak het gehakt rul en kruid met ras el hanout, peper en zout.
  • Laat het gehakt goed uitlekken op een bakpapiertje.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen.
  • Neem een bakblik en leg het deeg erop, met het bakpapier er nog onder.
  • Smeer de crème fraîche uit over het deeg maar laat een rand open.
  • Kruid de crème fraîche nog een beetje met peper.
  • Verspreid het gehakt over de crème fraîche.
  • Leg de ringen van de rode ui erop.
  • Werk af met een beetje mozzarella.
  • Zet nu zo’n 15 minuten in de oven.
Advertenties

3 thoughts on “Flammkuchen met gehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s