Asperges op Vlaamse wijze

 

1-IMG_9276

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges
  • 1 dikke plak schouderham
  • 4 eieren
  • 2 flinke koffielepel gedroogde peterselie of een bosje vers geknipte peterselie
  • 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder
  • 1,5  koffielepel witte suiker
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Schil de asperges en verwijder een stukje van de onderkant.
  • Laat een ruime pot met water, kruidenbouillon en suiker koken.
  • Leg de asperges er voorzichtig in en kook ze zo’n 15 minuten.
  • Kook de eieren zo’n 6-tal minuten. Pel ze en prak ze fijn met een vork.
  • Roer er de peterselie doorheen. Kruid nog wat bij met peper en zout naar smaak.
  • Maak ondertussen geklaarde boter door de boter, rustig, in een pannetje te laten smelten. Er komen witte eiwitten bovendrijven die je met een schuimspaan eraf kunt scheppen.
  • Roer de geklaarde boter door het eiermengsel.
  • Haal de asperges uit het kookvocht met de schuimspaan.
  • Leg het plakje ham nu nog een 2-tal minuten in het kookvocht van de asperges.
  • Haal de ham uit het kookvocht en snijd hem in repen.
  • Serveer alles op een bord.

2 gedachtes over “Asperges op Vlaamse wijze

Plaats een reactie