Asperges op Vlaamse wijze

 

1-IMG_9276

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges
  • 1 dikke plak schouderham
  • 4 eieren
  • 2 flinke koffielepel gedroogde peterselie of een bosje vers geknipte peterselie
  • 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder
  • 1,5  koffielepel witte suiker
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Schil de asperges en verwijder een stukje van de onderkant.
  • Laat een ruime pot met water, kruidenbouillon en suiker koken.
  • Leg de asperges er voorzichtig in en kook ze zo’n 15 minuten.
  • Kook de eieren zo’n 6-tal minuten. Pel ze en prak ze fijn met een vork.
  • Roer er de peterselie doorheen. Kruid nog wat bij met peper en zout naar smaak.
  • Maak ondertussen geklaarde boter door de boter, rustig, in een pannetje te laten smelten. Er komen witte eiwitten bovendrijven die je met een schuimspaan eraf kunt scheppen.
  • Roer de geklaarde boter door het eiermengsel.
  • Haal de asperges uit het kookvocht met de schuimspaan.
  • Leg het plakje ham nu nog een 2-tal minuten in het kookvocht van de asperges.
  • Haal de ham uit het kookvocht en snijd hem in repen.
  • Serveer alles op een bord.
Advertenties

2 thoughts on “Asperges op Vlaamse wijze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s