Ingrediënten:
- 500 gram witte asperges
- 1 dikke plak schouderham
- 4 eieren
- 2 flinke koffielepel gedroogde peterselie of een bosje vers geknipte peterselie
- 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder
- 1,5 koffielepel witte suiker
- 100 gram boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Schil de asperges en verwijder een stukje van de onderkant.
- Laat een ruime pot met water, kruidenbouillon en suiker koken.
- Leg de asperges er voorzichtig in en kook ze zo’n 15 minuten.
- Kook de eieren zo’n 6-tal minuten. Pel ze en prak ze fijn met een vork.
- Roer er de peterselie doorheen. Kruid nog wat bij met peper en zout naar smaak.
- Maak ondertussen geklaarde boter door de boter, rustig, in een pannetje te laten smelten. Er komen witte eiwitten bovendrijven die je met een schuimspaan eraf kunt scheppen.
- Roer de geklaarde boter door het eiermengsel.
- Haal de asperges uit het kookvocht met de schuimspaan.
- Leg het plakje ham nu nog een 2-tal minuten in het kookvocht van de asperges.
- Haal de ham uit het kookvocht en snijd hem in repen.
- Serveer alles op een bord.
Kooktijd is veel te lang
Misschien kun je er even bij vermelden hoe lang jij de asperges gekookt hebt?