Ingrediënten:
- 1 grote zak tortilla chips (bv.Doritos naturel)
- 300 gram rundergehakt
- 1 koffielepel knoflookpuree (Albert Heijn)
- 1 koffielepel peperpuree ((AH)
- 1 grote rode paprika
- 1 ui
- 1 potje milde taco saus (AH potje)
- 1 koffielepel Thai Red curry (Jonnie Boer kruiden)
- 1 koffielepel Ras el Hanout (Jonnie Boer kruiden)
- handvol gemalen kaas
- 1 lepel zure room
- 3 à 4 rijpe avocado’s
- 2 kleine rijpe mango’s
- paar blaadjes verse koriander
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de ui en paprika in blokjes.
- Verwarm een pan met een beetje olijfolie.
- Bak de ui glazig aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het wat aan.
- Roer er een koffielepel knoflook- en peperpuree erdoorheen.
- Voeg de Thai red curry en de Ras el hanout toe.
- Voeg nu de paprikablokjes toe. Houd er wel enkele aan de kant als garnering. Roer enkele minuten goed om.
- Giet het potje taco saus toe. En laat een 5-tal zachtjes pruttelen.
- Zet alvast de grill aan van de oven.
- Ontpit de avocado’s en snijd deze in stukjes.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Hak deze avocado- en mangoblokjes een 5-tal seconden in een hakmolen of prak ze fijn met een vork.
- Doe de tortillachips in een ovenschaal.
- Schep het gehakt er in het midden overheen.
- Doe de kaas en wat paprikablokjes erop en zet dit zo’n 5-7 minuten onder de grill.
- Schep er het mango-avocadomengsel op.
- Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.
Dit is een leuke schotel om midden op tafel te zetten tijdens een feestje. En dippen maar…!
Een van de lekkerste gerechten die er bestaat als je het mij vraagt. Deze versie klinkt fantastisch lekker!
Dank je! Ik kan er ook van blijven snoepen! 😉