Tortilla schotel met mango-guacamole

1-IMG_9181

Ingrediënten:

  • 1 grote zak tortilla chips (bv.Doritos naturel)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 koffielepel knoflookpuree (Albert Heijn)
  • 1 koffielepel peperpuree ((AH)
  • 1 grote rode paprika
  • 1 ui
  • 1 potje milde taco saus (AH potje)
  • 1 koffielepel Thai Red curry (Jonnie Boer kruiden)
  • 1 koffielepel Ras el Hanout (Jonnie Boer kruiden)
  • handvol gemalen kaas
  • 1 lepel zure room
  • 3 à 4 rijpe avocado’s
  • 2 kleine rijpe mango’s
  • paar blaadjes verse koriander
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui en paprika in blokjes.
  • Verwarm een pan met een beetje olijfolie.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het wat aan.
  • Roer er een koffielepel knoflook- en peperpuree erdoorheen.
  • Voeg de Thai red curry en de Ras el hanout toe.
  • Voeg nu de paprikablokjes toe. Houd er wel enkele aan de kant als garnering. Roer enkele minuten goed om.
  • Giet het potje taco saus toe. En laat een 5-tal zachtjes pruttelen.
  • Zet alvast de grill aan van de oven.
  • Ontpit de avocado’s en snijd deze in stukjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  • Hak deze avocado- en mangoblokjes een 5-tal seconden in een hakmolen of prak ze fijn met een vork.
  • Doe de tortillachips in een ovenschaal.
  • Schep het gehakt er in het midden overheen.
  • Doe de kaas en wat paprikablokjes erop en zet dit zo’n 5-7 minuten onder de grill.
  • Schep er het mango-avocadomengsel op.
  • Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.

Dit is een leuke schotel om midden op tafel te zetten tijdens een feestje. En dippen maar…!

2 gedachtes over “Tortilla schotel met mango-guacamole

Plaats een reactie