Kaneelrolletjes

1-IMG_8883

Ingrediënten:

  • 1 rol croissantdeeg
  • 3 koffielepels kaneel
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • bakspray
  • 2 flinke eetlepel boter

Bereiding:

  • We maken eerst dulce de leche van een blikje gecondenseerde melk. Dit doe je door een pannetje met water te nemen. Verwijder het papiertje van het blikje. Leg het blikje in het pannetje (het moet onder staan) en breng het water aan de kook. Laat zo’n 60 minuten koken. Rol het blikje af en toe eens voorzichtig om in het pannetje.
  • Neem na 60 minuten het blikje voorzichtig uit de pan en laat het minstens een kwartiertje afkoelen voordat je het blikje opent.
  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit. Verdeel het in drie stukken. Dit werkt makkelijker.
  • De ‘vouwlijnen’ duw je zachtjes aan met de vingers zodat deze verdwijnen.
  • Smeer een laag dulce de leche over het deeg. Je gebruikt ongeveer 3 eetlepels uit het blikje.
  • Strooi er kaneel en vanillesuiker over.
  • Rol het deeg op tot een rol.
  • Neem een mes en snijd schijven van zo’n 5 cm dikte.
  • Beboter een ronde bakvorm of springvorm met bakspray. Leg een velletje bakpapier op de bodem.
  • Leg de rolletjes zo’n 1,5 cm uit elkaar op de boven.
  • Zet het nu zo’n 17 minuten in de oven.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje of magnetron.
  • Bestrijk de gesmolten boter over de rolletjes. Dit maakt het deeg glanzend.

 

2 gedachtes over “Kaneelrolletjes

    • Daisy zegt:

      Als je het deeg zo uit de verpakking haalt, heb je één lange rol die je kunt beleggen. Dat kan ook maar
      ik heb hem in drie stukken gesneden. Dan belegd en opgerold. Daarna in stukjes gesneden.

Plaats een reactie