Tortilla schotel

1-IMG_9173

Ingrediënten:

  • 1 grote zak tortilla chips (bv.Doritos naturel)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 koffielepel knoflookpuree (Albert Heijn)
  • 2 x 1 koffielepel peperpuree ((AH)
  • 1 grote rode paprika
  • 1 ui
  • 1 potje milde taco saus (AH potje)
  • 1 koffielepel Thai Red curry (Jonnie Boer kruiden)
  • 1 koffielepel Ras el Hanout (Jonnie Boer kruiden)
  • handvol gemalen kaas
  • 1 lepel zure room
  • 3 à 4 rijpe avocado’s
  • paar blaadjes verse koriander
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui en paprika in blokjes.
  • Verwarm een pan met een beetje olijfolie.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het wat aan.
  • Roer er een koffielepel knoflook- en peperpuree erdoorheen.
  • Voeg de Thai red curry en de Ras el hanout toe.
  • Voeg nu de paprikablokjes toe. Houd er wel enkele aan de kant als garnering. Roer enkele minuten goed om.
  • Giet het potje taco saus toe. En laat een 5-tal zachtjes pruttelen.
  • Zet alvast de grill aan van de oven.
  • Ontpit de avocado’s en snijd deze in stukjes.
  • Hak deze avocadoblokjes een 5-tal seconden in een hakmolen of prak ze fijn met een vork.
  • Roer er nog de koffielepel peperpuree doorheen.
  • Doe de tortillachips in een ovenschaal.
  • Schep het gehakt er in het midden overheen.
  • Doe de kaas en wat paprikblokjes erop en zet dit zo’n 5-7 minuten onder de grill.
  • Schep er het avocadomengsel op.
  • Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.

Dit is een leuke schotel om midden op tafel te zetten tijdens een feestje. En dippen maar…!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s