Ingrediënten:
- 1 grote zak tortilla chips (bv.Doritos naturel)
- 300 gram rundergehakt
- 1 koffielepel knoflookpuree (Albert Heijn)
- 2 x 1 koffielepel peperpuree ((AH)
- 1 grote rode paprika
- 1 ui
- 1 potje milde taco saus (AH potje)
- 1 koffielepel Thai Red curry (Jonnie Boer kruiden)
- 1 koffielepel Ras el Hanout (Jonnie Boer kruiden)
- handvol gemalen kaas
- 1 lepel zure room
- 3 à 4 rijpe avocado’s
- paar blaadjes verse koriander
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de ui en paprika in blokjes.
- Verwarm een pan met een beetje olijfolie.
- Bak de ui glazig aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het wat aan.
- Roer er een koffielepel knoflook- en peperpuree erdoorheen.
- Voeg de Thai red curry en de Ras el hanout toe.
- Voeg nu de paprikablokjes toe. Houd er wel enkele aan de kant als garnering. Roer enkele minuten goed om.
- Giet het potje taco saus toe. En laat een 5-tal zachtjes pruttelen.
- Zet alvast de grill aan van de oven.
- Ontpit de avocado’s en snijd deze in stukjes.
- Hak deze avocadoblokjes een 5-tal seconden in een hakmolen of prak ze fijn met een vork.
- Roer er nog de koffielepel peperpuree doorheen.
- Doe de tortillachips in een ovenschaal.
- Schep het gehakt er in het midden overheen.
- Doe de kaas en wat paprikblokjes erop en zet dit zo’n 5-7 minuten onder de grill.
- Schep er het avocadomengsel op.
- Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.
Dit is een leuke schotel om midden op tafel te zetten tijdens een feestje. En dippen maar…!