Ingrediënten:
- 300 gram spaghetti
- 300 gram gehakt
- 1 grote plak bladerdeeg
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 uitje
- 1 rode paprika
- handvol gemalen kaas
- olijfolie/bakspray
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm/ronde bakvorm goed in met olijfolie of bakspray. Vergeet de randen van de vorm niet!
- Leg het vel bladerdeeg erin en prik gaatjes met een vork in het deeg.
- Vul de vorm met bakparels. Bak het deeg nu zo’n 12 minuten voor.
- Haal de bakparels en het bakpapier weer uit de vorm. Laat de oven aan.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verwarm een pan met wat olijfolie.
- Bak de ui daarin glazig aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg dan de rode paprika erdoor. Roer een paar minuten om.
- Voeg dan de gezeefde tomaten toe.
- Kruid goed met peper en zout.
- Laat dit een 5-tal minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet de pasta dan af en doe terug in de kookpot.
- Meng de saus door de spaghetti.
- Vul de bakvorm nu met de spaghetti.
- Strooi er de gemalen kaas op.
- Zet de vorm zo’n 15 minuten in de oven.
Hmm, dat ziet er echt heerlijk uit. Ik heb het recept alvast bij mijn bladwijzers gezet. Eens een andere manier van pasta eten!