Spaghetti quiche

1-IMG_8640

Ingrediënten:

  • 300 gram spaghetti
  • 300 gram gehakt
  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 uitje
  • 1 rode paprika
  • handvol gemalen kaas
  • olijfolie/bakspray
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm/ronde bakvorm goed in met olijfolie of bakspray. Vergeet de randen van de vorm niet!
  • Leg het vel bladerdeeg erin en prik gaatjes met een vork in het deeg.
  • Vul de vorm met bakparels. Bak het deeg nu zo’n 12 minuten voor.
  • Haal de bakparels en het bakpapier weer uit de vorm. Laat de oven aan.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie.
  • Bak de ui daarin glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg dan de rode paprika erdoor. Roer een paar minuten om.
  • Voeg dan de gezeefde tomaten toe.
  • Kruid goed met peper en zout.
  • Laat dit een 5-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet de pasta dan af en doe terug in de kookpot.
  • Meng de saus door de spaghetti.
  • Vul de bakvorm nu met de spaghetti.
  • Strooi er de gemalen kaas op.
  • Zet de vorm zo’n 15 minuten in de oven.

Een gedachte over “Spaghetti quiche

Plaats een reactie