Ik maakte een snellere cake door gebruik te maken van een pakje Koopmans cakemix. Maak je hem liever zelf? Kijk dan even naar dit recept. Gewoon de citroenrasp weglaten.
Ingrediënten:
- 1 pak fijne cake van Koopmans (je kunt hem natuurlijk ook zelf maken)
- 150 g boter
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 200 gram bokkepootjes
- 2 buisjes (4 ml) bakaroma met sinaasappelsmaak
- 400 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 pakje kloppudding karamel (Dr. Oetker)
- 300 ml melk
- bakspray/boter
Bereiding:
- Verwarm de oven op 155 graden.
- Doe de boter in een kom. Mix deze tot een smeuïge massa.
- Doe de melk, cakemix en de eieren erbij. Klop een 3-tal minuten tot een glad mengsel.
- Roer er het bakaroma nog door.
- Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in.
- Giet het cakemengsel in de springvorm en zet het zo’n uurtje in de oven.
- Laat de cake afkoelen. Haal hem uit de vorm en snijd de bovenkant er een beetje af. Dit gebruik je niet. Snijd van het deel dat overblijft twee lagen met een scherp mes.
- Leg één deel van de cake als bodem in de springvorm (eventueel met een nieuw bakpapiertje eronder).
- Klop de melk met de kloppudding tot een geheel. Laat het minstens 10 minuten afkoelen in de koelkast.
- Klop de slagroom met het zakje klopfix stevig op.
- Meng de pudding door de slagroom.
- Schep een dun laagje roommengsel over de bodem in dezelfde springvorm die je gebruikte om de cake te bakken.
- Halveer 100 gram bokkenpootjes in twee en leg ze op het laagje room in de springvorm.
- Schep er nu een dikke laag roommengsel op.
- Leg de andere plak cake erop.
- Schep er weer flink wat roommengsel op.
- Werk af met de andere 100 gram bokkenpootjes die je in stukjes breekt.
- Zet het nu zeker 18 uur in de koelkast.