Zalmburger

1-IMG_8474

Ingrediënten (voor 3 burgers):

  • 300 gram verse zalm (zonder huid)
  • peper
  • zout
  • 3 flinke eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 ei
  • boter
  • 10 gram verse dille, fijn gehakt

Bereiding:

  • Snijd de zalm in grove stukken en doe deze in de hakmolen.
  • Hak de zalm tot een fijne massa. Haal de massa eruit en doe deze in een kom.
  • Kruid met wat peper en zout.
  • Voeg de panko, verse dille en het ei toe. Meng goed met de handen.
  • Verdeel de massa in drie gelijke delen.
  • Rol er bollen van en duw ze wat platter.
  • Verwarm een braadpan met boter. Bak de burgers zo’n 3 minuten aan elke kant, op middelhoog vuur.
  • Deze burger kun je zo eten bij een hoofdmaaltijd. Je kunt hem ook gebruiken tussen een broodje. Eventueel kun je nog wat rode ui, ijsbergsla en saus toevoegen.

ingrediënten voor de saus:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels magere yoghurt
  • peper
  • zout
  • 15 g dille, fijngeknipt
  • 1 koffielepel Curry Madras (Jonnie Boer)

Meng dit alles tot een geheel in een kommetje.

 

Plaats een reactie