Dadelburger

1-IMG_8501

Ingrediënten (voor 4 burgers):

  • 600 gram rundergehakt
  • 15 dadels, ontpit
  • 4 à 5 eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 groot ei
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg de panko en het ei toe. Meng goed door elkaar.
  • Kruid het gehakt met wat peper en zout.
  • Snijd de dadels in dunne reepjes en meng ze door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke porties.
  • Kneed ze goed, maak er een bol van en sla het een beetje platter.
  • Verwarm een braadpan met boter. Zet het vuur hoog om de burger te laten bruinen.
  • Draai ze na een paar minuten om.
  • Zet het vuur dan lager en laat nog even garen.
  • Eet ze zo bij een aardappeltje en groenten. Of gebruik ze met wat sla, gedroogde tomaten en saus (bijvoorbeeld vijgenjam) tussen een broodje.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s