Dadelburger

1-IMG_8501

Ingrediënten (voor 4 burgers):

  • 600 gram rundergehakt
  • 15 dadels, ontpit
  • 4 à 5 eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 groot ei
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg de panko en het ei toe. Meng goed door elkaar.
  • Kruid het gehakt met wat peper en zout.
  • Snijd de dadels in dunne reepjes en meng ze door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke porties.
  • Kneed ze goed, maak er een bol van en sla het een beetje platter.
  • Verwarm een braadpan met boter. Zet het vuur hoog om de burger te laten bruinen.
  • Draai ze na een paar minuten om.
  • Zet het vuur dan lager en laat nog even garen.
  • Eet ze zo bij een aardappeltje en groenten. Of gebruik ze met wat sla, gedroogde tomaten en saus (bijvoorbeeld vijgenjam) tussen een broodje.

 

Plaats een reactie