Ingrediënten (voor 4 burgers):
- 600 gram rundergehakt
- 15 dadels, ontpit
- 4 à 5 eetlepels panko (of paneermeel)
- 1 groot ei
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Doe het gehakt in een kom.
- Voeg de panko en het ei toe. Meng goed door elkaar.
- Kruid het gehakt met wat peper en zout.
- Snijd de dadels in dunne reepjes en meng ze door het gehakt.
- Verdeel het gehakt in vier gelijke porties.
- Kneed ze goed, maak er een bol van en sla het een beetje platter.
- Verwarm een braadpan met boter. Zet het vuur hoog om de burger te laten bruinen.
- Draai ze na een paar minuten om.
- Zet het vuur dan lager en laat nog even garen.
- Eet ze zo bij een aardappeltje en groenten. Of gebruik ze met wat sla, gedroogde tomaten en saus (bijvoorbeeld vijgenjam) tussen een broodje.