Aardappelschotel met kip en boontjes

aardappelschotel met kip en boontjes 2

Ingrediënten:

  • 1 zakje aardappelschijfjes (voorgekookt, 450 gram)
  • 600 gram bami nasi kippenvlees
  • 800 gram gebroken sperziebonen
  • 1 potje Paturain, knoflook & fijne kruiden (165 gram)
  • 100 ml kookroom
  • peper
  • zout
  • scheutje wokolie of olijfolie

Ingrediënten:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm een kookpot met een ruime hoeveelheid water. Kook hierin de boontjes gedurende 10 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  • Verwarm ondertussen een diepe braadpan of wokpan met een scheutje olie. Bak hierin het kippenvlees goed aan gedurende een 10-tal minuten.
  • Roer de sperziebonen door de kip. Laat nog enkele minuten roerbakken. Giet dan alles in een ovenschaal.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg er nu één laag aardappelschijfjes op.
  • Meng de paturain met de room tot een glad mengsel. Lepel dit over de aardappeltjes.
  • Zet de ovenschaal zo’n 40 à 45 minuten in de oven.

 

Plaats een reactie