Ingrediënten:
- 1 zakje aardappelschijfjes (voorgekookt, 450 gram)
- 600 gram bami nasi kippenvlees
- 800 gram gebroken sperziebonen
- 1 potje Paturain, knoflook & fijne kruiden (165 gram)
- 100 ml kookroom
- peper
- zout
- scheutje wokolie of olijfolie
Ingrediënten:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm een kookpot met een ruime hoeveelheid water. Kook hierin de boontjes gedurende 10 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
- Verwarm ondertussen een diepe braadpan of wokpan met een scheutje olie. Bak hierin het kippenvlees goed aan gedurende een 10-tal minuten.
- Roer de sperziebonen door de kip. Laat nog enkele minuten roerbakken. Giet dan alles in een ovenschaal.
- Kruid met peper en zout.
- Leg er nu één laag aardappelschijfjes op.
- Meng de paturain met de room tot een glad mengsel. Lepel dit over de aardappeltjes.
- Zet de ovenschaal zo’n 40 à 45 minuten in de oven.