Wokschotel met noedels en varkensblokjes

woktober noedels

Ik ontving een mooi pakket van BK en Go-Tan. Dit gerechtje maakte ik met de BK Wokarang. Deze wokpan heeft een komvormige hoge rand waardoor je makkelijk kunt roerbakken. Je hoeft de pan ook niet omhoog te schudden. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je alles makkelijk kunt omscheppen, zonder dat er ingrediënten aan de bodem blijven plakken. Zorg er wel voor dat je eerst de wok inbrandt… alle informatie zit bij de pan!
Ik maakte dit makkelijke wokrecept met deze  Go-Tan producten: woksaus, wokolie, gebakken uitjes en eiernoedels.

Ingrediënten:

  • 300 gram verse sperzieboontjes
  • 250 gram eiernoedels
  • 400 gram kleine varkensblokjes/bamivlees
  • 150 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • woksaus chili garlic of 7 eetlepels chilisaus (voeg een extra vers pepertje toe)
  • 1 flinke koffielepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • handvol gebakken uitjes
  • scheutje wokolie

Bereiding:

  • Verwarm een wok met wokolie.
  • Kruid de varkensblokjes met de paprikapoeder en het knoflookpoeder.
  • Roerbak de varkensblokjes om gedurende een 7-tal minuten.
  • Snijd ondertussen de prei in dunne ringen.
  • Snijd de champignons in kleine plakjes.
  • Snijd de rode ui in halve dunne ringen.
  • Eventueel kun je de rode peper fijn snipperen.
  • Voeg dan de groenten toe aan de varkensblokjes. Roerbak dit gedurende 6 à 8 minuten.
  • Verwarm een kookpot met water en kook hierin de noedels. Giet af.
  • Schud de woksaus of chilisaus erbij. Roer goed om gedurende een minuut.
  • Roer er nu nog de noedels doorheen.
  • Werk af met gebakken uitjes.

 

Plaats een reactie