GETEST: Deluxe sushi – OrienBites

Alweer een hele tijd geleden kreeg ik een pakketje overhandigd met een doosje ‘deluxe sushi’ van OrienBites.
Na onze test ‘sushi uit de supermarkt’ (die niet zo’n geweldig succes was trouwens!) leek het ons dan ook enorm leuk om sushi uit de diepvries te testen.
Diepvriessushi… iets waar we nog geen ervaring mee hebben.
Ik denk dat ik het ook niet eerder in de supermarkt zag. Jullie wel?

Diepvriessushi is eigenlijk een heel makkelijk product. Je bewaart het in de diepvries en als je er zin in hebt, haal je het eruit. We lieten het een halve dag in de koelkast ontdooien en voor het eten een halfuurtje op kamertemperatuur komen.
De sushi zit heel goed verpakt en onderaan het bakje zit een pakje gember en sojasaus. Gemberliefhebbers zijn we niet maar van de sojasaus kunnen we zeker genieten.

sushi diepvries

Wanneer we het plastic verwijderen moeten we even voorzichtig doen want de afwerking van de temari met garnaal komt ook mee. Eén bolletje zalmkuit is in de verpakking al geplet… verder toont het allemaal nog goed! De sterke zalmgeur komt je wel tegemoet.

De sushi ziet er fris uit. De temari’s zijn mooi afgewerkt met een beetje dille, roomkaas of kuit. De vierkante maki’s zijn netjes samengesteld met die norilaagjes tussen de rijst.
Heel benieuwd of het ook gaat smaken!

diepvriessushi 1

 

We beginnen met de ronde maki. Hierin zitten groenten en gerookte zalm. De zalmsmaak vinden we heel krachtig. Je ruikt het heel intens en proeft het ook duidelijk. Niet meteen iets waar ik van onder de indruk ben… de smaak is me te sterk.

Op naar de volgende… het worden de ronde temari’s met garnalen. Door dat takje dille en de zalmkuit ziet het er feestelijk uit. En het smaakt prima. De bolletjes rijst zijn ook stevig gevormd. Ze vallen niet uit elkaar.
De temari’s met zalm vinden we nog lekkerder. Zo’n toefje roomkaas geeft het ook net iets meer.

diepvriessushi 2

We gaan over op de vierkante maki met masago , paprika en avocado. Masago zijn trouwens de visseneitjes van de lodde. Ik moest ook even mijn informatie inwinnen bij de bekende zoekmachine! 😉 Hij smaakt lekker, mede ook dankzij de avocado. Daar zijn we gek op!

De lekkerste sushi uit dit doosje vonden we de California met garnalen en roomkaas. Deze sushi heeft ook een sesamrandje en die sesam geeft altijd veel smaak.
Deze sushi is smeuïg en daar houden we van! Voor ons dus de absolute winnaar uit het doosje.

Ons uiteindelijke oordeel is dat we verrast zijn door de diepvriessushi. Hij is origineel qua vorm en ziet er een stuk feestelijker uit dan de supermarktsushi. Deze sushi is goed verpakt, is gebruiksvriendelijk en blijft mooi van vorm als je hem met de stokjes vastneemt. Iets wat bij de supermarktsushi niet altijd het geval was.
Hij ziet er ook fris uit en de rijst was perfect bereid.
Wat ons betreft, veel beter dan de supermarktsushi die wij getest hebben.

http://orienbites.com/

Advertentie

Een gedachte over “GETEST: Deluxe sushi – OrienBites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s