GETEST: Sushi uit de supermarkt

Op Lekker Happen staan al zo’n 35 verschillende reviews van sushirestaurants.
Sushi-lovers zijn we dus zeker en vast!
Liefst zouden mijn vriend en ik elke week sushi gaan eten maar dat is niet altijd mogelijk! 🙂
Nu leek het me leuk om sushi uit de supermarkt te testen. Kijken of er veel verschil is, of het er goed uitziet, wat voor sushi je kunt vinden en vooral… of het smaakt!

Wij deden de test! We haalden sushi (niet allemaal dezelfde dag!) in verschillende supermarkten in de buurt. We keken naar de houdbaarheidsdatum en namen de meest verse (die nog zo’n 2 tot 3 dagen houdbaar was). Elke sushibox haalden we 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
De wasabi en gember hebben we niet getest omdat we hier simpelweg niet van houden. De sojasaus wel. We aten met stokjes indien ze in de box zaten.

Sushi AH XL (Roermond)

We nemen alle drie de soorten sushiboxen die er op dat moment liggen, bij de AH XL in Roermond.
De sushiboxen zijn klein verpakt, de sushi ligt nogal op elkaar gedrukt. In elk bakje zit een zakje met gember, een zakje wasabi, uitklapbare eetstokjes (die prima te gebruiken zijn) en een visje met sojasaus. De verpakking is duidelijk. Er staat beschreven wat we kunnen verwachten.
De hoeveelheid rijst en inhoud is goed verdeeld. Het valt wel meteen op hoe doorgekookt de sushirijst is. Hij kleeft enorm, is enorm plat van bite. Duidelijk te lang doorgekookt!
De avocado vind ik er in al de geteste doosjes niet fris uitzien. De zalm is wel mooi van kleur. De garnalenmousse vind ik erg lekker smaken. De komkommer is nog knapperig.
De sojasaus heeft genoeg smaak en is prima te doseren in deze visjesvorm.
De ‘sumire’ box bevat een sushi met krab waarbij de mayonaise goed inzit. Altijd lekker!
Ook de rest van deze box is lekker smeuïg door de combinatie met de avocado. In de rijst zit ook een kleine hoeveelheid quinoa.
De sushibox ‘Negi’ ziet er op het eerste zicht goed uit met de gebakken uitjes en het sausje op de bovenkant maar al vlug merk ik dat de uitjes allesbehalve krokant zijn. Ook hier is de rijst totaal plat gekookt. En die rijst neemt de bovenhand bij het proeven. Het korstje van de garnaal heeft zijn krokante bite ook verloren. We zijn teleurgesteld en hebben ooit beter gehad bij AH (toen de sushi nog in een andere rood-zwarte verpakking zat).
Prijzen van de gekochte sushi: Hosomaki (3,49 euro), andere prijzen helaas vergeten!

3

Aldi (Weert)

Bij de Aldi in Weert hebben ze op het moment dat ik kom twee verschillende sushiboxen: de maki sushibox en de California sushibox.
Op de voorkant staat maar beknopte informatie. De echte inhoud vermelden ze niet.
In elk doosje zit een visje met sojasaus, een felgroene wasabi (lijkt haast chemisch) en een flets uitziende gember. Het ene stukje gember hangt nog voor een stuk over de zijkant. In tegenstelling tot de AH zijn de gember en wasabi niet apart verpakt. En dat proeven we ook duidelijk terug in het bakje sushi. Zowat de helft van de sushibox smaakt heel sterk naar die gember! Iets wat we totaal niet kunnen appreciëren. De sojasaus was flauw van smaak.
De rijst is wel beter bereid dan bij de AH box. Aan de zijkanten van de California maki hangen veel sesamzaadjes. Iets waar ik zelf wel van hou! Verder vind ik de inhoud van de sushi te beperkt, weinig verrassend en niet veel smeuïgs bevatten.  De zalm vind ik wel heel gerookt qua smaak! Echt niet lekker en dus ook meteen de vuilnisbak in!
Ook de tonijnsalade in de Maki sushibox vind ik niet zo’n succes! Hij zag er ook niet fris van kleur uit. Wat ons betreft, is de Aldi sushi geen aanrader. Zelfs niet voor dat lage prijsje.
prijs: 2,89 euro per box

2.jpg

Lidl (Weert)

Ook de Lidl heeft sushi in de koeling liggen. Er zijn op dit moment twee bakjes (2,99 euro per stuk): Nishi en Joto. In beide bakjes zit een klein zakje met wasabi en gember. Verder nog een visje met lekkere sojasaus, ideaal om te doseren. De eetstokjes ontbreken helaas!
Ik vind de sushi niet heel uitdagend, niks bijzonders. Ook de kleur van de vis vinden we maar flets overkomen. De rauwe zalm in de met sesamzaadjes rijstrolletjes is ook enorm uitgedroogd. Hij voelt aan de bovekant hard aan waardoor we hem overslaan en het niet aandurven.
Het andere sesamrolletje met zalmsalade vind ik ook niet zo heel fris van kleur maar ik eet hem toch maar. De smaak is oké maar proeft droog. De rand met de sesamzaadjes kan me wel bekoren!
Ook de rijst is goed gekookt. Rolletjes zeewier met groene en rode paprika vind je niet in de sushibox van andere supermarkten. In dat opzicht is dat dus zeker gedurfder maar spectaculair is het zeker niet te noemen. En dat vind ik eigenlijk van al de sushi in deze twee boxen. Uiterst eenvoudig gevuld, hier en daar wat zeewier erbij en dat moet het dan zijn! De enige sushi die echt specialer smaakte dan andere was de California maki met een omhulsel van gedroogde dille. Die dille is erg aanwezig en past prima bij de zalmsmaak. De roomkaas maakte deze sushi iets smeuïger. Iets wat ik bij de rest van de sushirolletjes erg mis!
prijs: 2,89 euro per box

3

Plus (Margraten)

In Margraten kochten we sushi in de Plus supermarkt.  Helaas was er nog maar één bakje te vinden. Ik heb dus ook geen idee hoeveel soorten ze eigenlijk verkopen.
De sushi ziet er goed uit, ziet er fris uit maar het bakje mocht ruimer. De sushi is een beetje bij elkaar gedrukt. Gelukkig plakt hij niet te erg!
Ook in dit bakje zitten er geen eetstokjes (jammer!) maar ook geen gember. Er zit wel een klein zakje wasabi in en een visje met lekkere sojasaus. Dat is makkelijk hanteerbaar.
Wat voor sushi er precies in zit, kan ik niet meteen terugvinden op de verpakking. Maar het is vrij duidelijk te zien: surimi, ei, komkommer, surimi met avocado en mayo en een zalmsalade. De kleine maki’s zitten in een velletje nori. De grote met surimi en avocado heeft een lekker randje met sesam. Die ene met zalmsalade bevat een klein laagje gedroogde dille. Bij de Lidl was er ook eentje met dille en dat smaakte goed. Hier is de dille wel minder aanwezig zodat het niet te sterk smaakt.
Het valt op dat de rijst van deze Plus sushibox goed gekookt is. Hij is niet te ver door en de korrel is nog duidelijk zichtbaar. De mayo in de grote maki vind ik erg geslaagd. In combinatie met de avocado is dat een erg smakelijk en smeuïg hapje. Helaas is de sushi niet heel uitdagend samengesteld maar qua smaak zit het goed.
prijs: 3,99 euro

7

Jumbo (Budel)

We kochten twee verschillende bakjes bij de Jumbo: atsugi en numazu. De sushi zit verpakt in een mooi bakje, samen met een visje sojasaus (fijn om te verdelen), wasabi en gember. In het ene bakje zit de gember verpakt (zo hebben we het graag) maar bij het andere zit ze los in het bakje en oogt het al vlug wat minder fris. Bij het openen van dat bakje komt de gembergeur me ook al tegenmoet. Daar houden we niet van. De sushi (maki met zoet ei, zalm en komkommer) die er dicht tegenaan ligt, smaakt ook naar de gember. Dat valt tegen.
De rijst is wel goed vast. Zeker niet te ver doorgekookt.
De California roll is gevuld met courgette, zalm en een beetje roomkaas. Hij smaakt redelijk smeuïg maar hij mocht iets meer gevuld zijn. De hoeveelheid vulling is miniem.
In de andere roll zit surimi. Beide vind ik zeker oké.
In het andere bakje zitten kleine maki’s met tonijnsalade, komkommer, zoet ei en zalmsalade. Deze smaken prima maar zijn heel rommelig qua vorm.
In één van de California rolls zit een plakje gerookte zalm en courgette. De sushi is omgeven door dille, een dikke laag. En die is dan best overheersend. Daar moet je gewoon van houden.
Mijn vriend is niet overtuigd van deze sushi. Ik vind het, al bij al, wel oké. Een matige score.

5

prijs: 3,19 euro en 3,99 euro

2 gedachtes over “GETEST: Sushi uit de supermarkt

  1. Willie Wie? zegt:

    Ik heb laatst die 2 variatianten van de Lidl gekocht als bijdrage aan een brunch. zelf had ik het nog nooit gegeten en vond alles best wel te eten. alléén was de vulling erg karig en ik wist van het meeste niet wat ik nu eigenlijk zat te eten, behalve die bonken doorgegaarde rijst. maar dat hoort nu eenmaal bij sushi. een fervente sushi-fan was er helemaal weg van, gaf me er complimenten voor en vroeg waar u het gekocht had! het is voor mij wèl ’n reden om de Japanner hier eens binnen te stappen voor echte verse en originele sushi…………………….. die van de Lidl had ik trouwens al eens eerder via “best geteste sushi” op Google gevonden als de nr 1 van de supermarkten! eerdaags is er ergens anders wéér een (nu een Kerst)brunch (tevens toevallig mijn verjaardag) en ik houd nu de sushi bij de Lidl al goed in de peiling, omdat er telkens maar 2 of 3 pakketjes staan (teken aan de wand dat het goed verkocht wordt), want ik wil er absoluut wéér mee scoren……………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s