Eten & Co – Groningen

Afgelopen zaterdag waren we in het noorden van Nederland. Tijdens onze zoektocht naar een ventilator kwamen we bij de Gamma terecht. En op datzelfde terrein lag er ook een restaurant met wereldgerechten, namelijk ‘Eten & co’.
Het restaurant ligt in een enorm pand en lijkt nog nieuw! Ze werken hier met arrangement waarbij je 2,5 uur onbeperkt kunt eten.
Maar wij gaan er eten met het ‘vroege vogels’ arrangement. Dit wil zeggen dat je tegen een verminderde prijs (21,50 euro) kunt genieten van onbeperkt eten en drinken. En dit tussen 16 en 18 uur. Anders kost het 28,50 euro in het weekend.  Een prima prijs, lijkt me!

19
1
Bij binnenkomst ga je eerst langs de kassa en reken je af. Als je graag alcoholische dranken wilt, kun je munten kopen aan 1 euro het stuk.
Voor ons is dat niet nodig. Wij hebben genoeg aan frisdrank, water en koffie.

2

Er wordt ons eerst gevraagd of we bekend zijn met het restaurant. Dit was voor ons de eerste keer dus kregen we een korte uitleg over de werking.
Je mag hier onbeperkt eten en drinken gaan halen. En er is keuze genoeg! Echt heel veel keuze!

8

Het valt op dat de bediening de rustige tafeltjes lijkt af te scheiden van de familietafels! Zo kun je rustig eten zonder dat er spelende of lopende kids langskomen. Dat vinden wij, met ons tweetjes, toch wel fijn.
3
We nemen onze drankjes in de drankcorner. Hier vind je een tapautomaat maar er staan ook glazen flesjes in de koelkast. Het gewone water zit in grote flessen en kun je zo in glazen uitschenken. Er is zelfs een ijsautomaat met kleine ijsblokjes en een bak met verse schijfjes citroen. Alles binnen handbereik! Je vindt er ook alles om een kopje koffie of thee te maken.

14
13
Bij Eten & Co vind je eten uit allerlei landen. Zo kun je er kebab eten, lasagne vinden, van de Chinese keuken proeven, wokken, grillen, smullen van sushi, een stukje vlees laten grillen op een Big green Egg, een pizza laten bakken en nog zoveel meer!

 

6

12
5Alles ligt in een goed verwarmde bakken en ziet er allemaal heel smakelijk en verzorgd uit. We zien dat het personeel regelmatig langsloopt om de bakken te controleren op netheid en orde.

11

Wij hebben verschillende keukens uitgeprobeerd. We begonnen bij de tepanyaki waar we biefstuk lieten bakken. Op onze vraag graag medium rare. Helaas had hij iets langer op de plaat gelegen dat gevraagd.
Ook fijn dat je hier sausjes kon scheppen voor bij het vlees. Ik probeerde de champignonsaus en die was heerlijk.
De sushi lag er ook in verschillende soorten en we probeerden er zoveel mogelijk! De sushi met de pittige rand lieten we liggen maar de rest ging er vlot in. De ebi tempura roll was het lekkerste. De rest van de sushi was zeker oké maar iets meer smeuïgheid mocht er zeker in. Nu vonden we het redelijk droog. Een toefje mayonaise kan vaak al wonderen doen! En ziet er ook meteen iets leuker uit.


Ons favoriete onderdeel was de Europese en de Chinese keuken. We hebben gesmuld van het geroosterde buikspek en de eend! Echt heerlijk!
Ook de gepaneerde kip met paprika en ui was top! Verder vond ik de broccoli in gorgonzola ook lekker, net als de witlof!
Iets verder schepte ik nog wat gebakken aardappelen op mijn bord. Ook die waren mooi gaar!

10
9
Ook aan desserts geen gebrek! Gebakjes, ijsjes, snoepjes en zelfs een wand vol lolly’s! Een feestje voor de kinderen (en voor de iets grotere kinderen 😉 ).
4
We waren echt tevreden over het eten en vinden het een echte aanrader! Dit soort restaurants zijn ideaal voor feestjes of voor een etentje met een grote groep.
Maar dankzij het vroege vogel arrangement hadden we hier ook voldoende rust met ons tweetjes.

Jammer dat dit restaurant niet dichter bij huis ligt… anders zouden we hier zeker vaker komen!

Lekker!

  • een nieuw pand met goede verkoeling op zomerse dagen
  • ruime keuze aan gerechten
  • verzorgd
  • vroege vogels arrangement

Niet zo lekker!

  • biefstuk te lang gebakken op de plaat

9

Eten & Co, Stettinweg 4 – 6 , Groningen, https://etenencogroningen.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s