Tijdens deze zomerse maand juli deed ik graag weer mee aan de Foodblogswap! Het maandelijks terugkomend ‘event’ waarbij je een recept kookt van een andere foodblogger. Maar er wel jouw eigen twist aan geeft! Ik vind het altijd leuk om mee te doen en om de verdeling te maken.
Deze maand kookte ik van ‘Jojoreadscooks’. Dit blog is van Jorien die heel graag kookt. Ze geniet van gezonde en soms van iets minder gezonde gerechten. Maar vooral heel alledaags. Elke maand post ze ook een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen. Zo is ze enkele maanden geleden mama geworden van een dochter. Over het moederschap vlogt ze blijkbaar ook. Maar die verhalen sla ik liever over… ik heb niet zoveel met baby’s en alles wat erbij hoort! 😉
Maar nu… het kiezen van een recept! Mijn oog viel al vlug op de ‘Cola Kip’. Ik vind het zelf het leukste om hoofdgerechten te maken en kip staat hier vaak op het menu. Net als met gehakt kun je met kip alle kanten op! Ik heb zelf ook een simpel ‘kip met cola’ recept op mijn blog maar het recept van Jorien bevat iets meer specerijen waardoor ik erg benieuwd was naar de smaak. Als variant dacht ik er meteen aan om paprika en ui toe te voegen en blijkbaar dacht zij er zelf ook zo over… want onderaan haar recept stond de paprika en ui ook als tip! 🙂
Uiteindelijk is het een lekker recept geworden! Weer iets anders dan mijn origineel ‘kip met cola’ recept.
Ingrediënten:
- 3 kipfilets (700 gram)
- 1,5 blikje cola
- 2 uien
- 1 oranje paprika
- 1 rode puntpaprika
- 2 stengels bosui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- flinke draai aan de pepermolen
- klontje boter
Bereiding:
- Snijd de kip in grove stukken.
- Voeg de cayennepeper, peper, knoflook- en gemberpoeder toe aan de kip en hussel even goed om.
- Snijd de ui en paprika’s in grotere stukken.
- Snijd de bosui in ringen.
- Verwarm een hapjespan met een klontje boter.
- Bak de ui even glazig aan.
- Voeg dan de kip toe. Roer ze gedurende een 5-tal minuten.
- Voeg dan de paprika’s erbij. Roer even kort.
- Roer er de tomatenpuree doorheen.
- Giet dan de sojasaus, cola en ketjap erbij en laat op een zachter vuurtje zo’n 15 à 20 minuten sudderen totdat de saus ingedikt is.
- Bij het opdienen doe je er nog wat bosuitjes overheen.