Rosita’s – Almere

Tijdens onze zomervakantie waren we ook eventjes in Almere. We hebben weinig voorbereidingen getroffen maar één ding wist ik wel… ik wilde graag gaan eten bij Rosita’s. Ik las er veel goede recensies over en was dus wel benieuwd!

9

De Mexicaanse keuken kan me altijd bekoren! Chili con carne eet ik altijd met veel plezier en het eten van taco’s en burrito’s is echt wel mijn ding.
Dus zo stapten we rond 17.30 uur Rosita’s binnen en werden we meteen ondergedompeld in Mexicaanse sferen.
Zuiderse muziek, gezellige houten tafeltjes, kleurrijke bankjes en stoelen… de echte Mexican style!

8

We besloten om een tafeltje met uitzicht op het terras te nemen. Dus gingen we zitten op het hoekbankje. In het begin duurde het even voordat we onze bestelling door konden geven maar tijdens het eten ging het allemaal weer vlotjes.

1
3
We bestelden eerst onze voorgerechten en wat zag dat er heerlijk uit!
De Rosita’s nachos waren echt om te smullen! We kozen voor de nacho’s met gehakt maar het kon ook met kip, garnalen of vegetarisch. Er lag een heerlijke laag kaas over.
Ik ging voor de quesadillas, een heerlijke tortilla met kaas, tomaat en ui. Daarbij zat nog een portie guacamole en salsasaus! Geweldig lekker!

2

Ik koos voor de gehaktvulling maar een quesadilla met champignons of spinazie-geitenkaas kon ook.
We vroegen ook nog wat guacamole bij onze voorgerechten want dat past er uitstekend bij. Je ziet trouwens meteen dat er hier met verse producten gewerkt wordt en dat de guacamole  en salsa echt niet uit één of ander pakje komt! Top! 

Daarna werd het tijd voor de hoofdgerechten. Ik koos de Combination Rosita’s. Dit is echt zo’n gerecht met vanalles en nog wat! Heel veel lekkers om te proeven! 🙂
Ik begon met de vegetarische echilada. Deze leek gevuld met geitenkaas en spinazie en nog eens gegratineerd met kaas! Wel enorm veel kaas dus! 🙂
De taco was gevuld met gehakt en er lag wat sla op. Dat vond ik een topgerechtje! Net als de burrito met kip! Heerlijk van smaak en genoeg gevuld.
Verder lagen er nog bonen en een beetje rijst op mijn bord. De hoeveelheid rijst mocht, wat mij betreft, zeker uitgebreider. Gelukkig had ik er een extra gepofte aardappel met zure room bijbesteld! Dit was echt een kanjer! De hoeveelheid zure room mocht voor mij wel royaler (gezien de grootte van de aardappel). Daarom bestelde ik er maar een extra kommetje zure room bij. Hij was heerlijk en heel goed gegaard! Ik heb gesmuld en zat echt vol daarna!

4

 

Mijn vriend ging voor de Mexicaanse surf & turf, de Tierra y Mar. Dit was een bord met een stukje biefstuk die op de houtskool gegrild was. Hij was perfect gegrild! Er lagen ook nog twee tijgergarnalen en zes gamba’s op het bord. Dit was het op één na duurste gerecht van de kaart (26,50 euro) maar het was echt wel een goede portie!
De knoflook was overdadig aanwezig. Daar moet je natuurlijk wel van houden! 😉

5

We hebben geweldig goed gegeten bij Rosita’s! Echt een toppertje!

Lekker!

  • heerlijke Mexicaanse gerechten
  • leuke Mexicaanse sfeer in het restaurant
  • goede porties

Niet zo lekker!

  • de zure room op de mega-aardappel mocht royaler

9

Rosita’s, Koopmanstraat 5, Almere, http://rositas.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s