Salade met krieltjes en Paturain

salade met krieltjes en paturain

Ingrediënten:

  • 700 gram krieltjes
  • 100 gram spekreepjes (natuur)
  • 75 gram Paturain (Fresh)
  • 35 gram rucola
  • 150 gram tuinbergsla (met tuinkruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Was de krieltjes zorgvuldig.
  • Laat ze dan (met de schil eraan) zo’n 15 minuten koken totdat ze gaar zijn. Giet dan af en laat afkoelen.
  • Snijd de krieltjes in 2 of 3 stukjes.
  • Verwarm een braadpan. Laat de spekjes mooi bruinen. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Kruid de aardappeltjes met zout en een beetje peper.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Meng de Paturain met de mayonaise in een kommetje.
  • Roer dit Paturainmengsel voorzichtig door de aardappeltjes.
  • Roer er de rode ui doorheen.
  • Doe de sla en rucola in een kom.
  • Leg er de krieltjes overheen.
  • Werk af met de spekjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s