Ingrediënten:
- 700 gram krieltjes
- 100 gram spekreepjes (natuur)
- 75 gram Paturain (Fresh)
- 35 gram rucola
- 150 gram tuinbergsla (met tuinkruiden)
- 1 rode ui
- 1 eetlepel mayonaise
- peper
- zout
Bereiding:
- Was de krieltjes zorgvuldig.
- Laat ze dan (met de schil eraan) zo’n 15 minuten koken totdat ze gaar zijn. Giet dan af en laat afkoelen.
- Snijd de krieltjes in 2 of 3 stukjes.
- Verwarm een braadpan. Laat de spekjes mooi bruinen. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Kruid de aardappeltjes met zout en een beetje peper.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Meng de Paturain met de mayonaise in een kommetje.
- Roer dit Paturainmengsel voorzichtig door de aardappeltjes.
- Roer er de rode ui doorheen.
- Doe de sla en rucola in een kom.
- Leg er de krieltjes overheen.
- Werk af met de spekjes.