Salade met krieltjes en Paturain

salade met krieltjes en paturain

Ingrediënten:

  • 700 gram krieltjes
  • 100 gram spekreepjes (natuur)
  • 75 gram Paturain (Fresh)
  • 35 gram rucola
  • 150 gram tuinbergsla (met tuinkruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Was de krieltjes zorgvuldig.
  • Laat ze dan (met de schil eraan) zo’n 15 minuten koken totdat ze gaar zijn. Giet dan af en laat afkoelen.
  • Snijd de krieltjes in 2 of 3 stukjes.
  • Verwarm een braadpan. Laat de spekjes mooi bruinen. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Kruid de aardappeltjes met zout en een beetje peper.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Meng de Paturain met de mayonaise in een kommetje.
  • Roer dit Paturainmengsel voorzichtig door de aardappeltjes.
  • Roer er de rode ui doorheen.
  • Doe de sla en rucola in een kom.
  • Leg er de krieltjes overheen.
  • Werk af met de spekjes.

Plaats een reactie