Ingrediënten:
- 280 gram melkchocolade
- 240 gram speculaasbrokken (met amandelen)
- 130 gram witte suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 110 gram roomboter, ongezouten
- 2 eieren
- strooihartjes en/of parelbolletjes (bijv. Dr. Oetker)
Bereiding:
- Neem een (hartjes)bakvorm en bedek deze met een bakpapiertje. Vergeet ook de randen niet!
- Breek de chocolade in kleinere stukken. Verwarm het au bain marie of in de magnetron op middelhoge stand.
- Smelt de boter in een pannetje of op middelhoge stand in de magnetron.
- Verbrokkel de speculaas in stukjes.
- Kluts de eieren in een kom.
- Voeg de suiker en cacaopoeder toe en mix goed door.
- Voeg dan de gesmolten chocolade en boter toe. Mix op de hoogste stand.
- Doe dit chocolademengsel in de bakvorm.
- Strooi er nog snoephartjes en andere strooisels over.
- Zet de vorm nu minstens 2 à 3 uren in de koelkast zodat de arretjescake hard wordt.