Via Social Deal kreeg ik het voorstel om het restaurant ‘Yagua Skybar’ in Venlo te testen!
Dit restaurant ligt op een unieke locatie en is echt een bezoekje waard.
Op een zaterdagavond stapten we binnen. Ik moet toegeven… het was eventjes zoeken naar de ingang want het logo op de buitendeur viel niet meteen op! Maar eens binnen wisten we meteen dat we op de 6de verdieping moesten zijn.
Een leuk detail is dat dit restaurant gevestigd is in de eerste ‘wolkenkrabber’ van Venlo.
Vroeger fabriceerden ze hier o.a. periscopen. Maar sinds 2007 stond dit gebouw leeg en raakte het sterk in verval. Gelukkig is het weer helemaal opgeknapt en straalt het weer langs de mooie Maas.
Het restaurant kenmerkt zich door de industriële loftstijl. Er is veel ruimte, er zijn grote ramen en metalen steunbalken. De grijze en oudgroene kleuren maken de stijl compleet.
En wat een ‘wolkenkrabber’ met zich mee brengt, is dat prachtige uitzicht!
Bij binnenkomst mogen we een tafeltje voor twee kiezen. We zijn er als eerste dus kiezen we een tafeltje middenin het restaurant, centraal geplaatst met een breed uitzicht over de Maas.
Op zo’n mooie plek hebben we nog nooit gegeten dus zijn we echt onder de indruk!
De ramen rondom zijn enorm hoog en geven een zicht van meer dan 180 graden. Af en toe varen er schepen voorbij en zien we gedurende de avond de zon zakken. Adembenemend! Wel moet je er rekening mee houden dat je dat zonnetje wel (bijna) voortdurend in jouw gezicht hebt en dat dat behoorlijk warm kan zijn! 🙂
Dankzij Social Deal mogen we deze avond genieten van een 6-gangendiner met amuses. Wat een geluk!
De gastheer legt even de werking uit en vraagt of er iets is wat we niet graag lusten. Voor mijn vriend wordt de geitenkaas geschrapt uit de amuse maar voor de rest laten we ons geheel verrassen!
En dat worden we zeker!
De amuses bestaan uit watermeloen gemarineerd in martini met een toefje geitenkaas en avocado. Een soesje met Parmezaanse kaas en verse olijven.
Alvast een goede start want de watermeloen met die martini is een schitterende combinatie.
Daarna wordt er hoeveboter, gezouten boter en rustiek brood op tafel gezet! Die kunnen we gebruiken tijdens de voorgerechten en wordt een paar keer aangevuld.
Het voorgerechtje ziet er ook prachtig uit. Op het bord ligt een cannelloni van asperges met een schuim van citroengras, een beetje zeekraal, een krokantje van kummel en jus van daslook. We smullen er echt van!
Het volgende gerecht is het gepocheerde hoeve eitje met pecorinokaas. Rondom ligt schuim van witte wijn. Verder nog wat stukjes groene asperge en grapefruit.
Alweer zo’n speciaal gerechtje dat het qua smaak heel goed doet!
Ook van deze risotto met spinazie en koolrabi, vinaigrette en lamsham genieten wij! Het romige van de risotto combineert zich goed met de krokante lamsham.
Daarna krijgen we een bordje met een stukje bavette van het rund met bearnaisesaus, een runderwang, rapenstelen en radijs. Ook dit bordje ziet er weer mooi uit. Wij houden van vlees en dit gerecht is voor ons dan ook een schot in de roos. De runderwang valt zacht uit elkaar en de bavette is perfect gebakken en mooi gekruid!
Het meest gewaagde gerechtje voor ons is de taleggio uit de oven. Dit is een Italiaanse korstkaas die een ietwat bittere nasmaak heeft. Deze ligt in een gegrilde courgette met daaronder een stukje vijgenbrood met de smaak van speculaas. Door de in witte port gemarineerde ananas met balsamico smaakt dit heel anders dan we in eerste instantie zouden verwachten. De combinatie van deze ingrediënten maakt het helemaal goed!
Het laatste gerechtje is een vanilletaartje met verse aardbeien en ijs van basilicum. De verschillende texturen passen weer heel mooi bij elkaar. Het ziet er ook prachtig uit! Het ijs smaakt fris en is heel verrassend!
We hebben echt genoten van dit menu! Heel verrassend, mooi gecombineerd, origineel en vooral erg smaakvol!
Wil jij je ook graag eens laten verrassen door de kok van Yagua Skybar? Voor 35 euro kun je ervan genieten via Social Deal, de website waarmee je voordelig uit eten kan. Let wel op dat het menu seizoensafhankelijk is en daarom ook kan wisselen.
Tip: Loop ook eens die paar extra trappen naar boven om op het dakterras te genieten van het 360 graden uitzicht! Echt de moeite waard! Leuk om de avond af te sluiten of om van te voren een heerlijk aperitiefje te nuttigen.
Lekker!
- verrassend menu
- mooie smaakcombinaties
- unieke locatie met prachtig zicht op de Maas
- avondvullend tafelen
- wijnarrangement mogelijk
Niet zo lekker!
- het zonnetje kan behoorlijk in het gezicht schijnen 😉
Yagya Skybar, Nedinscoplein, Venlo, http://www.yaguaskybar.nl/