Riblappen in kokosmelk

riblappen met kokosmelk

Ingrediënten:

  • 700 gram riblappen
  • 3 uien
  • 2 eetlepels vadouvan kruiden (Verstegen, pure specerijen)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 grote tenen knoflook
  • 5-tal cm gember
  • 700 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 4 laurierblaadjes
  • 5 takjes gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Kruid de riblappen met peper en zout, aan beide kanten.
  • Hak de knoflooktenen en gember heel fijn in een hakmolen of met een mes.
  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Verwarm een diepe braadpan met een eetlepel boter. Bak hierin de riblappen aan beide kanten bruin aan op hoog vuur. Haal dan het vlees even uit de pan.
  • Laat nog een eetlepel boter smelten. Bak dan de ui glazig aan.
  • Voeg de vadouvan kruiden toe.
  • Roer de knoflook en gember erdoorheen.
  • Blus met water. Maak het aanbaksel los van de bodem.
  • Voeg dan ook de kokosmelk toe.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Voeg de laurierblaadjes en tijm toe.
  • Zet het deksel op de pan (met een kleine opening) en zet het vuur laag.
  • Laag het vlees nu 3,5 uur rustig pruttelen. Roer af en toe voorzichtig door de pan.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s