Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1,5 kilogram kruimige aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 1 dunne prei
- 400 gram fijne sperziebonen (diepvries)
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 50 gram gemalen kaas
- 75 ml melk
- 1 flinke eetlepel boter
- zout
- peper
- nootmuskaat
- olijfolie
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen gedurende een 20-tal minuten. Giet ze dan af.
- Ondertussen snijd je de ui fijn.
- Snijd ook de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de prei in ringen.
- Verwarm een diepere pan met olijfolie. Bak hierin de ui glazig aan.
- Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid dit goed met paprikapoeder, peper, zout en tijm.
- Voeg de paprika en prei toe. Roer even goed door.
- Voeg dan de sperziebonen toe. Meng dit gedurende een 6-tal minuten.
- Doe dit gehakt-groentemengsel in de ovenschaal. Eventueel kun je het even afdekken met een stuk aluminiumfolie.
- Verwarm de oven op grillstand.
- Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe. Kruid ook goed met zout, peper en nootmuskaat. Stamp de aardappelen fijn tot een puree.
- Schep deze puree op het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Strooi de gemalen kaas eroverheen.
- Zet de ovenschaal nu een 8-tal minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is en er een krokante korst gevormd wordt. Blijf er wel goed bij want elke oven werkt anders…