Gehaktschotel met sperziebonen

gehaktschotel met puree

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 dunne prei
  • 400 gram fijne sperziebonen (diepvries)
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 50 gram gemalen kaas
  • 75 ml melk
  • 1 flinke eetlepel boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen gedurende een 20-tal minuten. Giet ze dan af.
  • Ondertussen snijd je de ui fijn.
  • Snijd ook de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Verwarm een diepere pan met olijfolie. Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid dit goed met paprikapoeder, peper, zout en tijm.
  • Voeg de paprika en prei toe. Roer even goed door.
  • Voeg dan de sperziebonen toe. Meng dit gedurende een 6-tal minuten.
  • Doe dit gehakt-groentemengsel in de ovenschaal. Eventueel kun je het even afdekken met een stuk aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven op grillstand.
  • Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe. Kruid ook goed met zout, peper en nootmuskaat. Stamp de aardappelen fijn tot een puree.
  • Schep deze puree op het gehaktmengsel in de ovenschaal.
  • Strooi de gemalen kaas eroverheen.
  • Zet de ovenschaal nu een 8-tal minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is en er een krokante korst gevormd wordt. Blijf er wel goed bij want elke oven werkt anders…

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s