Plaattaart met paddenstoelen en kip

plaattaart met paddenstoelen en kip

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg (rechthoekige vorm)
  • 1 sjalot
  • 1 kipfilet
  • 250 gram paddenstoelenmix (shimeji, kastanjechampignons, oesterzwammen)
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een bakplaat klaar.
  • Snijd de sjalot fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 3 x 3 cm (ongeveer).
  • Snijd of scheur de paddenstoelen in grove stukken.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Bak hierin de kip aan, samen met het sjalotje.
  • Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze goed aan.
  • Kruid met peper, zout en tijm.
  • Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, laat het velletje bakpapier onder het deeg liggen.
  • Rol een centimeter deeg naar binnen toe vanuit de randen.
  • Smeer de mascarpone uit over het deeg. Smeer geen mascarpone over de omgevouwen rand.
  • Leg het paddenstoelen-kipmengsel op de laag mascarpone.
  • Zet de plaattaart nu zo’n 30 minuten in de oven totdat het deeg mooi bruin is gekleurd.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s