Kip in sinaasappelsaus

IMG_9393

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 2 sinaasappels
  • 2 tenen knoflook
  • eetlepel sojasaus
  • 100 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • 250 gram paneermeel
  • 50 ml kippenbouillon (gekookt water met een half blokje bouillon)
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepels maïszetmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • theelepel zout
  • theelepel peper
  • 1 liter arachideolie

 

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets in grove stukken.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Rasp de schil van de twee sinaasappels.
  • Pers dan de twee sinaasappels uit.
  • Meng de kipfilet met de knoflook, 1/4 van de sinaasappelschil, sojasaus, kerriepoeder, zout en peper.
  • Verwarm een pot met een flinke laag olie op 180 graden.
  • Zet een kommetje klaar met 2 eieren erin. Kluts ze goed.
  • Zet een kommetje met bloem klaar en een kommetje met paneermeel.
  • Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
  • Frituur de kip lichtbruin in de olie.
  • Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Verwarm dan een pan met kippenbouillon.
  • Voeg dan de rest van de sinaasappelschil eraan toe, samen met het sinaasappelsap.
  • Voeg de suiker toe. Meng goed door elkaar.
  • Meng het water met het maïszetmeel in een apart bakje en voeg het toe aan het sinaasappelsapmengsel. De saus zal dan indikken.
  • Voeg nu de gefrituurde kip toe. Meng die goed onder de saus.

Heerlijk bij rijst!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s