Ingrediënten:
- 3 kipfilets
- 2 sinaasappels
- 2 tenen knoflook
- eetlepel sojasaus
- 100 gram bloem
- 2 grote eieren
- 250 gram paneermeel
- 50 ml kippenbouillon (gekookt water met een half blokje bouillon)
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepels maïszetmeel
- 2 eetlepels suiker
- 1 koffielepel kerriepoeder
- theelepel zout
- theelepel peper
- 1 liter arachideolie
Bereiding:
- Snijd de kipfilets in grove stukken.
- Snijd de knoflook fijn.
- Rasp de schil van de twee sinaasappels.
- Pers dan de twee sinaasappels uit.
- Meng de kipfilet met de knoflook, 1/4 van de sinaasappelschil, sojasaus, kerriepoeder, zout en peper.
- Verwarm een pot met een flinke laag olie op 180 graden.
- Zet een kommetje klaar met 2 eieren erin. Kluts ze goed.
- Zet een kommetje met bloem klaar en een kommetje met paneermeel.
- Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
- Frituur de kip lichtbruin in de olie.
- Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Verwarm dan een pan met kippenbouillon.
- Voeg dan de rest van de sinaasappelschil eraan toe, samen met het sinaasappelsap.
- Voeg de suiker toe. Meng goed door elkaar.
- Meng het water met het maïszetmeel in een apart bakje en voeg het toe aan het sinaasappelsapmengsel. De saus zal dan indikken.
- Voeg nu de gefrituurde kip toe. Meng die goed onder de saus.
Heerlijk bij rijst!