Kip in sinaasappelsaus

IMG_9393

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 2 sinaasappels
  • 2 tenen knoflook
  • eetlepel sojasaus
  • 100 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • 250 gram paneermeel
  • 50 ml kippenbouillon (gekookt water met een half blokje bouillon)
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepels maïszetmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • theelepel zout
  • theelepel peper
  • 1 liter arachideolie

 

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets in grove stukken.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Rasp de schil van de twee sinaasappels.
  • Pers dan de twee sinaasappels uit.
  • Meng de kipfilet met de knoflook, 1/4 van de sinaasappelschil, sojasaus, kerriepoeder, zout en peper.
  • Verwarm een pot met een flinke laag olie op 180 graden.
  • Zet een kommetje klaar met 2 eieren erin. Kluts ze goed.
  • Zet een kommetje met bloem klaar en een kommetje met paneermeel.
  • Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
  • Frituur de kip lichtbruin in de olie.
  • Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Verwarm dan een pan met kippenbouillon.
  • Voeg dan de rest van de sinaasappelschil eraan toe, samen met het sinaasappelsap.
  • Voeg de suiker toe. Meng goed door elkaar.
  • Meng het water met het maïszetmeel in een apart bakje en voeg het toe aan het sinaasappelsapmengsel. De saus zal dan indikken.
  • Voeg nu de gefrituurde kip toe. Meng die goed onder de saus.

Heerlijk bij rijst!

 

Plaats een reactie