FOODBLOGSWAP: Snicker fudge

Deze maand deed ik (natuurlijk!) weer mee met de Foodblogswap. Ik ‘bakte’ van het blog ‘Flying Foodie’ en dat blog is van Mariska. Ik vind haar blognaam al enorm vrolijk klinken en volgens mij heeft ze ook een prettig leven met reizen en eten! 🙂
Haar blog is een mooie combinatie van hotspots van over de hele wereld en recepten om lekker thuis te maken. Hoewel ik zelf niet zo avontuurlijk ben qua reizen (mede dankzij verhalen zoals deze die ik op tv hoor en in andere media lees), heb ik me dan ook maar gestort op het uitzoeken van een leuk recept. Het was even moeilijk om te kiezen want er staat zoveel leuks tussen maar uiteindelijk leek me dit fudge recept erg lekker!
En een extra no bake recept op mijn blog is mooi meegenomen.

FBS augustus 17

Als extraatje voegde ik er hazelnoten aan toe voor de extra crunch en verving ik de Milky Way door Snickers!
Bedankt voor jouw inspiratie, Mariska! We vonden het smullen!

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 30 gram gepelde hazelnoten
  • 3 grote Snickers
  • bakspray + strook bakpapier

Bereiding:

  • Spray wat bakspray in het bakblik. Ik gebruikte een ovenschaaltje van 13 x 17 cm.
    Hierin kun je een brede strook bakpapier leggen om hem daarna makkelijker uit de vorm te halen.
  • Snijd vervolgens elke Snicker in 5 stukken.
  • Hak de pure en witte chocolade afzonderlijk in kleine stukjes.
  • Verwarm twee pannetjes met water op middelhoog vuur.
  • Doe 2/3 van de gecondenseerde melk in een kom. Doe hierin de pure chocolade.
  • Doe 1/3 van de gecondenseerde melk in een andere kom. Doe hierin de witte chocolade.
  • Zet beide kommen afzonderlijk op het pannetje met pruttelend water. Roer af en toe door de chocolade en gecondenseerde melk totdat alles mooi gesmolten is.
  • Giet de fudge van donkere chocolade als eerste in de vorm.
  • Strooi er de hazelnoten overheen.
  • Giet er dan de fudge van witte chocolade overheen.
  • Neem een mes en ‘snijd’ voorzichtig door de fudge om swirls te maken.
  • Zet even 5 minuten in de koelkast.
  • Druk dan de Snicker stukjes in de fudge.
  • Zet tenslotte de fudge nog minstens een uurtje in de koeling.
  • Haal de fudge uit de vorm en snijd met een groot mes in stukjes.

 

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “FOODBLOGSWAP: Snicker fudge

  1. Lianne zegt:

    Ohh heerlijk zeg! Heb echt zin in een stukje lekkere fudge. Zo lang geleden alweer dat ik dat gemaakt heb. Bovendien vind ik het echt zo leuk dat je elke maand weer de foodblogswap organiseert, hartelijk bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s