Happy Italy – Eindhoven

Om kwart over 11 binnenstappen om een pasta te gaan eten. Ik zou het niet zo vlug doen maar dit keer had ik thuis een goede reden bedacht.
We zouden eens een keertje naar de Happy Italy gaan. En aangezien ik daar zo vaak een immens lange rij wachtende mensen aan de gevel zag staan , besloot ik dat het verstandig was om dan maar vroeg genoeg te gaan ‘lunchen’.

En zo trokken mijn vriend op een zondag naar Eindhoven. Het was er die ochtend nog heel rustig. Een tafeltje zelf uitkiezen… daar lijken ze niet aan mee te doen. Ze verwachten dat je even aan de deur wacht en dat er een tafeltje toegewezen wordt. En zo mochten wij bij de ingang zitten. Het restaurant biedt enorm veel zitplaatsen, is prachtig ingericht en het personeel lijkt het enorm goed met elkaar te vinden!
Als ik wat beter rondkijk, zie ik wel enorme stoflagen op de lampen liggen. Ook de airco die schuin boven ons hangt, ziet er allesbehalve fris uit! Heel beschamend voor zo’n mooi restaurant.

De menukaarten liggen al op tafel en terwijl we wachten op de bestelde drankjes kijken we eventjes op de kaart.

Het gaat hier om Italiaans eten… pasta en pizza! Maar je kunt hier ook panini’s, salades en enkele ‘antipasti’ eten. En als afsluiter kun je nog kiezen uit enkele desserts.
De prijzen zijn hier scherp te noemen… voor de pasta betaal je tussen de 4,75 euro en 10,75 euro. Voor de pizza’s betaal je hooguit 8,75 euro. Ik had verwacht dat ik dan maar een schamelijke portie zou krijgen maar dat was dus niet zo!
Het was een ruime portie die dan ook nog eens goed vullend was! Mede mogelijk gemaakt door de roomsaus in onze pasta’s. 😉

20170820_112956

Mijn vriend ging voor de ‘Del Padrone’. Een pasta met roomsaus, paddenstoelen, grote garnalen, Spaanse pepertjes en peterselie. Hij koos voor de tagliatelle als pasta.
Mijn vriend is tevreden. Het smaakt goed. De garnalen zijn in flinke portie aanwezig! De paddenstoelen zijn vers! Maar ook behoorlijk veel rode pepers (dik gesneden en dan nog eens boordevol zaadjes). Dat was eigenlijk teveel van het goede! Zelfs voor mijn vriend die toch wel wat lepels sambal aankan. Uiteindelijk proeft dan je hele gerecht té pittig en valt de smaakt van alle andere ingrediënten in het teniet.

20170820_113014

Mijn pasta was de ‘pollo e funghi’. Ook een pasta met roomsaus, stukjes kipfilet, peterselie en bospaddenstoelen. Ik ging voor de spaghetti!
Ook dit was een goede portie, bevatte heerlijke champignons en stukjes kip! Wel miste ik wat meer kruiding van peper en zout. Gelukkig stond dat wel op tafel en kon ik het zelf wat meer smaak geven. Verder gewoon prima.

20170820_121843

Om ons avontuur bij Happy Italy af te sluiten, gingen we allebei nog voor een dessert. Ik de chocoladetaart en mijn vriend de pizza met aardbeien. Ik geloof dat die laatste niet op de standaardkaart staat maar als suggestie op een apart kaartje stond. Waarschijnlijk omdat dit enkel geserveerd wordt in het seizoen van de aardbeien.
We moesten een tijdje wachten op ons nagerecht. Blijkbaar was er een foutje gebeurd in de keuken en waren ze eerst de pizza nutella aan het maken voor ons.
Gelukkig hadden we tijd…

De pizza met mascarpone en aardbeien zag er geweldig uit. Een verse dikke pizzabodem, een laag mascarpone en een heleboel aardbeien. De mascarpone was ietwat gezoet en de bodem ietwat krokant. Door het frisse van de aardbeien was dit echt een heerlijk gerecht! En over de portie echt niets te klagen! 🙂

20170820_121933

De portie chocoladetaart was ook niet mis! Een mooi stuk met enkele aardbeien (ik vond ze er wel niet allemaal zo fris uitzien) en een toef slagroom. De chocoladetaart smaakte prima maar het was zeker niet overweldigend qua smaak. Ik vond dat er teveel cakebiscuit inzat ten opzichte van chocoladevulling/mousse. Ik heb elders gewoon al beter gehad!

Lekker!

  • goede porties tegen een scherpe prijs
  • vers bereide gerechten
  • mooi restaurant met veel details

Niet zo lekker!

  • de ene pasta te weinig smaak, de andere teveel overheersende pepertjes
  • airco heeft een grondige poetsbeurt nodig

8

Happy Italy, Catharinaplein 25, Eindhoven, http://www.happyitaly.nl/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s