Ingrediënten:
- 500 gram krieltjes
- 1 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 gerookte makreel
- 40 gram rucolasla
- 300 gram verse sperzieboontjes
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de krieltjes gedurende 10 à 12 minuten. Giet dan af en laat ze afkoelen.
- De grotere krieltjes kun je door de helft snijden.
- Breek de uiteinden van de boontjes.
- Verwarm een ketel met water en kook de boontjes zo’n 8 à 10 minuten tot ze gaar zijn. Giet dan af en laat afkoelen.
- Ontgraat de makreel.
- Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt in een kommetje.
- Roer de aardappelen door de saus.
- Roer dan de makreel, boontjes en rucola door de aardappelen.
- Kruid dan af met peper en zout.
Een gedachte over “Aardappelsalade met makreel”