Aardappelsalade met makreel

IMG_xmnapy

Ingrediënten:

  • 500 gram krieltjes
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 gerookte makreel
  • 40 gram rucolasla
  • 300 gram verse sperzieboontjes
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de krieltjes gedurende 10 à 12 minuten. Giet dan af en laat ze afkoelen.
  • De grotere krieltjes kun je door de helft snijden.
  • Breek de uiteinden van de boontjes.
  • Verwarm een ketel met water en kook de boontjes zo’n 8 à 10 minuten tot ze gaar zijn. Giet dan af en laat afkoelen.
  • Ontgraat de makreel.
  • Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt in een kommetje.
  • Roer de aardappelen door de saus.
  • Roer dan de makreel, boontjes en rucola door de aardappelen.
  • Kruid dan af met peper en zout.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s