Gehaktflappen

img_8707

 

Ingrediënten (14 flappen):

  • 450 gram rundergehakt
  • 14 vierkante bladerdeegvellen, diepvries
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke koffielepel Tony’s Tex Mex Bandits (Simply Spices: mengeling met paprika, zout, ui, knoflook, cayennepeper, komijn en peterselie)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Zet een bakplaat (waarschijnlijk heb je er zelfs twee nodig) met een bakpapiertje klaar.
  • Verwijder de zaadlijst uit de peper. Hak hem fijn.
  • Hak de ui, paprika en knoflook fijn.
  • Verwarm een pan met olijfolie.
  • Bak hier de knoflook, ui en peper aan. Roer goed door elkaar.
  • Voeg dan beetje bij beetje het gehakt toe. Bak het rul.
  • Kruid nu met de Tex Mex en paprikapoeder. Roer goed.
  • Voeg nu de paprika toe. Roer voor zo’n 4 à 5 minuten.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Leg de velletjes verspreid op een vlakke ondergrond.
  • Vul één helft van elk bladerdeegvelletje. Dit zijn zo’n 2 à 3 koffielepels gehakt. Vorm er een driehoekje van. Vouw dan het bladerdeegvelletje om tot een driehoek.
  • Duw met de tanden van de vork de randjes in.
  • Leg de flap op de bakplaat.
  • Maak nu de overige flappen op dezelfde manier.
  • Bak de flappen zo’n 22 minuten in de oven.

Plaats een reactie