Ingrediënten (14 flappen):
- 450 gram rundergehakt
- 14 vierkante bladerdeegvellen, diepvries
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke koffielepel Tony’s Tex Mex Bandits (Simply Spices: mengeling met paprika, zout, ui, knoflook, cayennepeper, komijn en peterselie)
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout
- peper
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Zet een bakplaat (waarschijnlijk heb je er zelfs twee nodig) met een bakpapiertje klaar.
- Verwijder de zaadlijst uit de peper. Hak hem fijn.
- Hak de ui, paprika en knoflook fijn.
- Verwarm een pan met olijfolie.
- Bak hier de knoflook, ui en peper aan. Roer goed door elkaar.
- Voeg dan beetje bij beetje het gehakt toe. Bak het rul.
- Kruid nu met de Tex Mex en paprikapoeder. Roer goed.
- Voeg nu de paprika toe. Roer voor zo’n 4 à 5 minuten.
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
- Leg de velletjes verspreid op een vlakke ondergrond.
- Vul één helft van elk bladerdeegvelletje. Dit zijn zo’n 2 à 3 koffielepels gehakt. Vorm er een driehoekje van. Vouw dan het bladerdeegvelletje om tot een driehoek.
- Duw met de tanden van de vork de randjes in.
- Leg de flap op de bakplaat.
- Maak nu de overige flappen op dezelfde manier.
- Bak de flappen zo’n 22 minuten in de oven.