Gehaktflappen

img_8707

 

Ingrediënten (14 flappen):

  • 450 gram rundergehakt
  • 14 vierkante bladerdeegvellen, diepvries
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke koffielepel Tony’s Tex Mex Bandits (Simply Spices: mengeling met paprika, zout, ui, knoflook, cayennepeper, komijn en peterselie)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Zet een bakplaat (waarschijnlijk heb je er zelfs twee nodig) met een bakpapiertje klaar.
  • Verwijder de zaadlijst uit de peper. Hak hem fijn.
  • Hak de ui, paprika en knoflook fijn.
  • Verwarm een pan met olijfolie.
  • Bak hier de knoflook, ui en peper aan. Roer goed door elkaar.
  • Voeg dan beetje bij beetje het gehakt toe. Bak het rul.
  • Kruid nu met de Tex Mex en paprikapoeder. Roer goed.
  • Voeg nu de paprika toe. Roer voor zo’n 4 à 5 minuten.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Leg de velletjes verspreid op een vlakke ondergrond.
  • Vul één helft van elk bladerdeegvelletje. Dit zijn zo’n 2 à 3 koffielepels gehakt. Vorm er een driehoekje van. Vouw dan het bladerdeegvelletje om tot een driehoek.
  • Duw met de tanden van de vork de randjes in.
  • Leg de flap op de bakplaat.
  • Maak nu de overige flappen op dezelfde manier.
  • Bak de flappen zo’n 22 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s