Sakura Huis – Middelburg

Voordat we een paar dagen weg gaan, speur ik altijd op het internet naar een adresje waar je lekker zou kunnen eten. Omdat we grote liefhebbers van sushi zijn, kwamen we een veelbelovend adresje tegen in Middelburg.
Sakura Huis werd blijkbaar pas verbouwd en is nog geen maand open. Een ideaal adresje om te testen, dachten wij. Op hun website stond vermeld dat ze alle dagen vanaf 16 uur open zijn. Ideaal voor onze planning…

Omdat we graag tijdig in het hotel wilden inchecken, zijn we dan ook om 16 uur binnengestapt.
Dat hadden ze blijkbaar niet verwacht want we werden gevraagd (zonder excuses) om over een uurtje nog eens terug te komen omdat ze nog wat ‘voorwerk’ moesten doen. Een goede eerste indruk gaf dat dus niet!
Uiteindelijk zijn we dan om 17 uur voor een tweede keer binnengestapt en mochten we wel plaatsnemen. Ook hier weer zonder echte warme welkom… Een woordje zoals ‘leuk dat jullie teruggekomen zijn’ was hier wel passend geweest.


Sakura Huis werkt volgens de all you can eat-formule. Je bestelt hier max. 5 gerechtjes, per persoon, gedurende 2,5 uur. De bediening legt uit dat we via de tablet kunnen bestellen. Je kunt hier het eten en de drankjes mee bestellen. Je kunt via deze tablet ook de bediening oproepen of de rekening vragen.
De tablet geeft een duidelijk overzicht maar hier en daar ontbreken er nog enkele foto’s van gerechten. De bestelling loopt vlot en we hoeven niet lang te wachten voordat we ons eten en drankjes op tafel krijgen.

De kaart is heel uitgebreid en bevat meer dan 100 gerechtjes waaronder ook verschillende sushigerechtjes die niet vaak in andere sushirestaurants geserveerd worden.
Dit was ook de reden dat we hier graag wilden komen eten.


De sushi werd mooi opgediend en de smaak zat ook helemaal goed. Zo probeerden we eerst onze favoriete sushigerechten. De gefrituurde garnalenrol was er dit keer in twee varianten: de gewone en pittige versie. De pittige versie was licht pikant maar niet te overheersend. Ook de palingrol was erg lekker! De paling werd eerst mooi gebakken en afgewerkt met een heerlijk sausje. Ook de zalm-avocadorol was goed.

De temaki’s waren goedgevuld en smeuïg. De vulling zat tot beneden. Vooral de palingtemaki vonden wij een aanrader.

dscn3214Verder proefden we natuurlijk ook de gefrituurde sushirol. Er stond ook een vegetarische variant op de kaart. Leuk om nog eens geproefd te hebben en door de sausjes ook weer heerlijk!
Ook bij de gunkans waren er leuke varianten. Mijn favorieten, met maïs en krab, vond ik hier iets minder lekker. Ik miste hier iets smeuïgs in.
Dat de sashimi hier zonder bijbetaling te bestellen is, vind ik een groot pluspunt.

Natuurlijk staan er ook warme gerechten op de kaart. Zo proefden we onder andere de gegrilde zalm, de pasteitjes en eend. Van de zalm kreeg je zelfs twee stuks. Hij was ook perfect gebakken. De biefstukblokjes proefden we ook. Er zat een grote hoeveelheid knoflook op maar miste van zichzelf wel wat kruiding. Een draai aan de pepermolen zou zeker niet misstaan.


We hadden de indruk dat de menukaart niet helemaal overeen kwam met de versie op de site. Op de tablet waren er meer gerechten met een meerprijs. Waaronder soms hele hoge extra kosten (waaronder prijzen tot 12,50 euro). Wij vinden dat wat overbodig, gezien de ruime keuze van de kaart.

Net zoals de eerste indruk, liep de afrekening ook wat stroef. Hier misten we de nodige vriendelijkheid van de jongeman. Zonder enige woord van afscheid mochten we afrekenen en konden we gaan.

Lekker!

  • de gerechten kwamen snel op tafel
  • goede porties
  • ruime keuze, ook enkele apartere varianten

Niet zo lekker!

  • openingstijd was niet correct waardoor we terug moesten komen
  • geen hartelijke welkom en afronding van de avond

8

Sakura Huis, Domburgs Schuitvlot 23, Middelburg, https://sakurahuis.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s