Gehaktballen met mozzarella en spinazie

 

img_8509

Deze gehaktballen combineerde ik met een wortelstamppot. Ik baseerde me op een vorig recept van de wortelpuree maar voegde ook gebakken spekjes toe.

Ingrediënten:

  • 600 gram gemengd gehakt, gekruid
  • 50 gram mozzarella, in blokjes gesneden
  • 150 gram verse spinazie
  • 40 gram paneermeel
  • braadboter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Verwarm een pan met een klein klontje boter en leg hierin de spinazieblaadjes. Kruid met peper en zout. Laat de blaadjes slap worden terwijl je af en toe roert. Zet dan aan de kant.
  • Meng het gehakt goed met de handen en verdeel het in 4 porties. Rol tot een mooie bol en vorm er een putje in.
  • Vul dit putje met een blokje mozzarrella en wat spinazie. Vouw het gehakt er omheen en rol goed tot een bal.
  • Rol de bal door het paneermeel.
  • Verwarm een diepe braadpan met een klont boter. Leg de ballen in de boter en bak ze rondom bruin.
  • Leg ze daarna in de ovenschaal en zet ze  15 minuten in de oven om helemaal te garen.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s