Wortelpuree met kabeljauw

wortelpuree met kabeljauw

 

Ingrediënten:

  • 1750 gram wortelen
  • 1 kg aardappelen
  • 100 ml light room
  • 4 uien
  • braadboter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 4 flinke stukken kabeljauw
  • paar eetlepels gedroogde kruiden (kervel, tijm, rozemarijn, bieslook…)
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij de wortelen in de lengte door de helft en dan in blokjes.
  • Snij de aardappelen in even grote blokjes dan de wortelen.
  • Doe de wortelen en aardappelen in een ketel, zet het onder water en laat koken tot alles gaar is. Giet dan af.
  • Intussentijd dat de groenten koken…maak een oliemengsel met wat olijfolie en goed wat kruiden. Meng dat goed. Leg de kabeljauwstukken in de ovenschotel en smeer bovenaan in met het olijf-kruidenmengsel.
    Zet de vis zo’n 15-20 minuten in de oven.
  • Bak ondertussen de uien in een braadpan met wat boter tot ze bruinig zijn. Hou het warm aan de kant.
  • Pureer de wortelen en aardappelen fijn met een stamper.
    Doe er een lepel braadboter bij. Kruid flink bij met peper, zout en nootmuskaat naar smaak en giet de room erbij. Blijf stampen. Ik mix altijd nog na met de klopmixer (hekel aan stukjes!).
  • Maak een basis van wortelpuree op het bord. Leg de kabeljauw erover en leg er een hoopje gebakken uien op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s