Ovenschotel met karbonade

img_8550

Ingrediënten:

  • 8 middelgrote kruimige aardappelen
  • 200 gram sperzieboontjes, diepvries
  • 200 gram erwten, diepvries
  • 1 winterpeen
  • 400 gram bloemkool
  • 250 gram verse champignons
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Was de aardappelen goed. Snijd ze dan door de helft. En dan elke helft in 3 à 4 partjes.
  • Verwarm een ketel met water en kook de aardappelen 10 minuten. Giet ze dan af.
  • Verwarm de oven op 170 graden. Haal een grote bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
  • Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  • Schil de wortel en snijd er dunne schijfjes van.
  • Verwarm een kookpot met water en kook de wortel en bloemkoolroosjes zo’n 4 minuten. Doe er dan de sperzieboontjes. Kook dit nog eens 2 minuten. Giet de groenten dan af.
  • Kruid de karbonades met paprika- en kerriepoeder. Strooi er ook een beetje peper en zout op.
  • Verwarm een braadpan met wat boter en bak hierin de karbonades rondom bruin in 3 minuten. Leg de karbonades op de bakplaat.
  • Bak dan de champignons nog even in het braadvet van het vlees.
  • Doe dat alle groenten en de aardappelen op de bakplaat bij het vlees.
  • Zet dit zo’n 20 minuten in de oven.
  • Voeg er dan de erwten aan toe. Verwarm verder gedurende een 8-tal minuten.

 

Plaats een reactie