Ingrediënten:
- 8 middelgrote kruimige aardappelen
- 200 gram sperzieboontjes, diepvries
- 200 gram erwten, diepvries
- 1 winterpeen
- 400 gram bloemkool
- 250 gram verse champignons
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper
- zout
Bereiding:
- Was de aardappelen goed. Snijd ze dan door de helft. En dan elke helft in 3 à 4 partjes.
- Verwarm een ketel met water en kook de aardappelen 10 minuten. Giet ze dan af.
- Verwarm de oven op 170 graden. Haal een grote bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
- Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
- Schil de wortel en snijd er dunne schijfjes van.
- Verwarm een kookpot met water en kook de wortel en bloemkoolroosjes zo’n 4 minuten. Doe er dan de sperzieboontjes. Kook dit nog eens 2 minuten. Giet de groenten dan af.
- Kruid de karbonades met paprika- en kerriepoeder. Strooi er ook een beetje peper en zout op.
- Verwarm een braadpan met wat boter en bak hierin de karbonades rondom bruin in 3 minuten. Leg de karbonades op de bakplaat.
- Bak dan de champignons nog even in het braadvet van het vlees.
- Doe dat alle groenten en de aardappelen op de bakplaat bij het vlees.
- Zet dit zo’n 20 minuten in de oven.
- Voeg er dan de erwten aan toe. Verwarm verder gedurende een 8-tal minuten.