Van der Valk – Tiel

Om de verjaardag van vriendlief te vieren, vertrokken we voor een weekendje naar
Van der Valk Tiel. Dit werd voor mijn vriend zijn 30ste Van der Valk hotel en voor mij het 54ste waar we logeerden! In de laatste paar jaren hebben we dus al vele indrukken opgedaan. We proberen ook heel vaak een restaurantbezoek te koppelen aan ons weekendje, om zo van het ultieme Van der Valkgevoel te genieten. 😉

Ik reserveerde, al enkele weken op voorhand, een tafeltje om 19.30 uur met de vermelding dat mijn vriend dan jarig was. Het restaurant was al goed gevuld met gasten en voor ons werd ook al tafeltje uitgezocht. Het tafeltje was niet echt voor ons gereserveerd want er moest nog nieuw tafellinnen opgelegd worden.
Maar we zaten wel gezellig aan een rond tafeltje, bij het raam.


We bestelden als voorgerecht een steak tartare en een carpaccio.
De voorgerechten (m.u.v. de soep) zijn allemaal boven de 10 euro en dus best prijzig.
De verwachtingen liggen dan ook wel hoog.
Helaas krijgen we in dit Valkrestaurant geen broodmandje als starter en het brood blijft ook uit bij ons voorgerecht. Na vraag van ons krijgen we nog wel een mandje stokbrood met twee kuipjes roomboter.
Het bord met rundercarpaccio was goed gekoeld. Bovenop de dunne plakjes vlees lagen grana padano kaasschilfers, wat pesto en pijnboompitten. Verder een handvol rucola. Ik vond de portie niet zo ruim dus dat bestelde stokbrood was welkom.
De steak tartare werd mooi geserveerd zoals het hoort. Afgewerkt met een rauwe eierdooier. De ossenhaas was vrij groot gesneden en tussen het vlees zaten nogal grote stukken augurk en kappertjes. Dat had iets fijner gemogen. Verder was het een prima gerechtje.

Als hoofdgerecht gingen we voor de chateaubriand.
Dit tweepersoonsgerecht werd standaard geserveerd met peper- en stroganoffsaus. Maar we vroegen tweemaal champignonsaus bij de bediening. In eerste instantie kregen we toch de twee standaardsauzen maar dat werd, op vraag, vlug opgelost.
Ook hier vonden we de portie beduidend minder dan in andere Valkrestaurants. Hier waren het 4 plakken waar we er meestal zo’n 6 à 7 krijgen. Ze werden wel dik gesneden maar je kunt er minder lang van genieten.
Het vlees werd enorm goed gebakken! Perfect saignant! Het smolt, als het ware, op de tong!
De gebakken groenten (paprika, ui en courgette) die onder het vlees lagen, heb ik ook met plezier opgesmikkeld. Als bijgerecht kregen we een kommetje friet, aardappelpartjes (heel krokant gebakken) en een kommetje met boontjes en bloemkool. Met dat sausje erover smaakt elke groente hemels! Helemaal geweldig!
Die drie kommetjes hebben we daarna nog eens, kosteloos, bijbesteld.
Wat je wel moest bijbetalen was de saladebar. Achterin het restaurant was een gedeelte waar je zelf kommetjes rauwe salade op kon scheppen. Met een bijbetaling van 2,5 euro per persoon. Het waren vooral wat rauwe groenten, eitjes, een beetje kaas en saus/dressing. De ronde bolletjes zagen eruit als mozzarellabolletjes (wat we enorm lekker vinden) maar de smaak was… zuur (en dat is nog zacht uitgedrukt).

Om het verjaardagsdiner helemaal goed af te ronden, gingen we nog voor een dessertronde. Mijn jarige job bestelde een crème brûlée en ik de cheesecake.
Het laagje suiker bovenop de crème brûlée was goed gebrand waardoor het heel stevig was. Mijn portie cheesecake was wel groot en daarom dus ook goed vullend. Hij was ook heerlijk van smaak. Het wat zure bolletje frambozenijs paste perfect bij het zoete van de cheesecake. Helemaal goedgekeurd!

Nog een pluim aan de bediening trouwens… we werden de gehele avond erg vriendelijk geholpen door iedereen die aan de tafel kwam. Heel fijn!

 Lekker!

  • perfect gebakken chateaubriand
  • heerlijke saus over de groente
  • goede cheesecake
  • uiterst vriendelijke bediening

Niet zo lekker!

  • hoeveelheden wat minder dan andere Valkhotels
  • saladebar met bijbetaling
  • brood pas bij navraag bij het voorgerecht
  • helaas geen extraatje voor de jarige

 

7enhalf

Van der Valk Tiel,  Laan van Westroijen 10, Tiel, https://www.hoteltiel.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s