Pasta met mosselen

IMG_0166.JPG

 

Ingrediënten:

  • 400 gram spirelli
  • 1,5 kilogram mosselen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 stengels bosui
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram gemalen kaas
  • 600 gram passata
  • 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm een diepere pan met een scheut olijfolie.
  • Bak hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg nu de passata toe en roer goed.
  • Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet dan even apart.
  • Spoel de mosselen in een grote bak met water. Giet af. Herhaal deze stap 4 keer totdat de mosselen goed gespoeld zijn. Verwijder mosselen die open blijven staan.
  • Snijd de puntpaprika’s in halve dunne ringen.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Zet een grote ketel op het vuur. Doe hierin de mosselen.
  • Zet het deksel op de ketel en verwarm de mosselen zo’n 8-tal minuten. Schud de pot af en toe door elkaar totdat alle schelpen open gaan staan.
  • Haal de mossel dan uit de schelp.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Roer de pasta door de tomatensaus.
  • Schep er nu de mosselen door.
  • Doe alles in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas overheen.
  • Zet nu zo’n 12-tal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s