Pasta met mosselen

IMG_0166.JPG

 

Ingrediënten:

  • 400 gram spirelli
  • 1,5 kilogram mosselen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 stengels bosui
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram gemalen kaas
  • 600 gram passata
  • 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm een diepere pan met een scheut olijfolie.
  • Bak hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg nu de passata toe en roer goed.
  • Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet dan even apart.
  • Spoel de mosselen in een grote bak met water. Giet af. Herhaal deze stap 4 keer totdat de mosselen goed gespoeld zijn. Verwijder mosselen die open blijven staan.
  • Snijd de puntpaprika’s in halve dunne ringen.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Zet een grote ketel op het vuur. Doe hierin de mosselen.
  • Zet het deksel op de ketel en verwarm de mosselen zo’n 8-tal minuten. Schud de pot af en toe door elkaar totdat alle schelpen open gaan staan.
  • Haal de mossel dan uit de schelp.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Roer de pasta door de tomatensaus.
  • Schep er nu de mosselen door.
  • Doe alles in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas overheen.
  • Zet nu zo’n 12-tal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Plaats een reactie