Ingrediënten:
- 400 gram spirelli
- 1,5 kilogram mosselen
- 2 rode puntpaprika’s
- 5 stengels bosui
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 75 gram gemalen kaas
- 600 gram passata
- 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm een diepere pan met een scheut olijfolie.
- Bak hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg nu de passata toe en roer goed.
- Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet dan even apart.
- Spoel de mosselen in een grote bak met water. Giet af. Herhaal deze stap 4 keer totdat de mosselen goed gespoeld zijn. Verwijder mosselen die open blijven staan.
- Snijd de puntpaprika’s in halve dunne ringen.
- Snijd de bosui in ringen.
- Zet een grote ketel op het vuur. Doe hierin de mosselen.
- Zet het deksel op de ketel en verwarm de mosselen zo’n 8-tal minuten. Schud de pot af en toe door elkaar totdat alle schelpen open gaan staan.
- Haal de mossel dan uit de schelp.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
- Roer de pasta door de tomatensaus.
- Schep er nu de mosselen door.
- Doe alles in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas overheen.
- Zet nu zo’n 12-tal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.