Zomerse salade met geitenkaasbolletjes

1-IMG_9393

Ingrediënten:

  • 100 gram geitenkaasbolletjes met honing (Bettine)
  • 1 groot ei
  • 50 gram paneermeel
  • 80 gram rucola
  • aardbeien
  • 2 kiwi gold
  • frambozen
  • olijfolie
  • frambozen balsamico dressing (Jumbo)

Bereiding:

  • Kluts het ei in een kommetje.
  • Doe het paneermeel in een kommetje.
  • Wentel de bolletjes door het eigeel. Haal ze één voor één met een vork uit het eigeel.
  • Leg de bolletjes dan meteen in het paneermeel. Wentel ze voorzichtig om met een vork.
  • Herhaal de stap met het eigeel en het paneermeel nog een keer.
  • Leg de gepaneerde kaasbolletjes op een bord. Zet dit een kwartiertje terug in de koelkast.
  • Verwarm het frituurvet op 180 graden.
  • Schil de kiwi en snijd hem in grove stukken.
  • Snijd de aardbeien in 4 stukken.
  • Haal de rucola door een eetlepel olijfolie.
  • Doe de rucola en het fruit in een schaal.
  • Bak de kaasbolletjes zo’n 25-tal seconden totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Leg de bolletjes nu op de salade.
  • Werk af met wat balsamico dressing.

 

 

Plaats een reactie