Zomerse salade met geitenkaasbolletjes

1-IMG_9393

Ingrediënten:

  • 100 gram geitenkaasbolletjes met honing (Bettine)
  • 1 groot ei
  • 50 gram paneermeel
  • 80 gram rucola
  • aardbeien
  • 2 kiwi gold
  • frambozen
  • olijfolie
  • frambozen balsamico dressing (Jumbo)

Bereiding:

  • Kluts het ei in een kommetje.
  • Doe het paneermeel in een kommetje.
  • Wentel de bolletjes door het eigeel. Haal ze één voor één met een vork uit het eigeel.
  • Leg de bolletjes dan meteen in het paneermeel. Wentel ze voorzichtig om met een vork.
  • Herhaal de stap met het eigeel en het paneermeel nog een keer.
  • Leg de gepaneerde kaasbolletjes op een bord. Zet dit een kwartiertje terug in de koelkast.
  • Verwarm het frituurvet op 180 graden.
  • Schil de kiwi en snijd hem in grove stukken.
  • Snijd de aardbeien in 4 stukken.
  • Haal de rucola door een eetlepel olijfolie.
  • Doe de rucola en het fruit in een schaal.
  • Bak de kaasbolletjes zo’n 25-tal seconden totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Leg de bolletjes nu op de salade.
  • Werk af met wat balsamico dressing.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s