Tortillaschotel

tortillaschotel

Ingrediënten:

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1 blik maïskorrels (300 gram)
  • 1 blik chilibonen (400 gram)
  • 1 grote rode paprika
  • 2 puntpaprika’s (rood en groen)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groot blik tomatenblokjes (800 gram)
  • 150 gram gemalen kaas
  • 1/2 zak tortillachips naturel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • flinke draai van de chilimolen
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verwarm de pan met wat boter en bak het gehakt rul aan. Kruid bij met peper, zout en de chili.
  • Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes en voeg ze bij het gehakt. Roer even goed door voor een paar minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes dan toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
  • Vul de ovenschotel met het gehaktmengsel.
  • Verdeel de bonen over het gehakt zodat je een mooi laagje krijgt.
  • Voeg dan een laagje maïs toe.
  • Strooi dan de gemalen kaas over de schotel.
  • Snijd de puntpaprika’s in ringen en verspreid ze over de schotel.
  • Steek dan de tortillachips goed in het mengsel. Vul de schotel goed.
  • Zet de ovenschotel zo’n 15 à 20 minuten in het midden van je oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s