Ingrediënten:
- 600 gram gemengd gehakt
- 1 blik maïskorrels (300 gram)
- 1 blik chilibonen (400 gram)
- 1 grote rode paprika
- 2 puntpaprika’s (rood en groen)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 groot blik tomatenblokjes (800 gram)
- 150 gram gemalen kaas
- 1/2 zak tortillachips naturel
- 1 theelepel paprikapoeder
- flinke draai van de chilimolen
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwarm de pan met wat boter en bak het gehakt rul aan. Kruid bij met peper, zout en de chili.
- Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes en voeg ze bij het gehakt. Roer even goed door voor een paar minuten.
- Voeg de tomatenblokjes dan toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
- Vul de ovenschotel met het gehaktmengsel.
- Verdeel de bonen over het gehakt zodat je een mooi laagje krijgt.
- Voeg dan een laagje maïs toe.
- Strooi dan de gemalen kaas over de schotel.
- Snijd de puntpaprika’s in ringen en verspreid ze over de schotel.
- Steek dan de tortillachips goed in het mengsel. Vul de schotel goed.
- Zet de ovenschotel zo’n 15 à 20 minuten in het midden van je oven.