Bladerdeeg met peer/appel en geitenkaas

bladerdeeg met peer en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 pak vers bladerdeeg
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 appel (jonagold)
  • 1 peer (conference)
  • honing
  • gedroogde tijm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd ronde vormen uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm.
  • Leg de bladerdeegvormpjes op een stukje bakpapier op de bakplaat.
  • Schil de appel en peer eerst. Haal het klokkenhuis uit de appel met een appelboor. Snijd dan de appel en peer in ronde plakken.
  • Leg een plakje in het midden van elk bladerdeegstukje.
  • Zet dit nu voor een 7-tal minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de geitenkaas in plakjes.
  • Haal het bladerdeeg uit de oven. Leg nu de geitenkaasplakjes op de appel of peer.
  • Strooi er wat gedroogde tijm over.
  • Zet het bladerdeeg voor een 8-tal minuten in de oven.
  • Besprenkel het hapje met wat honing.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s