Ingrediënten:
- 125 gram langkorrelrijst
- 2 mozarellabollen
- 50 gram geraspte kaas
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 750 gram gezeefde tomaten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 grote ui
- olijfolie
- peper
- zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 koffielepel paprikapoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Snijd de paprika’s en de ui in middelgrote stukken.
- Snijd de courgettes en aubergines in dunne schijven.
- Verwarm een pan met olijfolie. Bak de courgettes en aubergines in kleine porties lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm een pan met olijfolie. Bak de ui glazig. Voeg dan de paprika toe. Roer even goed.
- Voeg de gezeefde tomaten toe.
- Kruid met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat een 10-tal minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Snijd de mozarella in fijne plakjes.
- Maak de ovenschaal. Begin met een laagje tomatensaus, een laagje aubergines, een laagje mozarella, een laagje tomatensaus, een laag rijst, een laagje mozarella en courgettes, een beetje tomatensaus ertussen en afwerken met een beetje geraspte kaas.
- Zet de schotel een 30-tal minuten in de oven.
Een gedachte over “Courgette-aubergineschotel met rijst”