Penne met gehaktsaus

De foto is niet schitterend. Het lijkt op een bolognaisesaus maar dit keer eens zonder paprika’s. Maar wel met wortel, selder en ham.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • 1 grote ui
  • 500 gram varkensgehakt
  • 150 gram rundergehakt
  • 100 gram blokjes ham
  • 10 tomaten
  • zout
  • vierseizoenenpeper
  • nootmuskaat
  • 500 gram penne
  • runderbouillonblokje (bouillonketeltje)
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • tabasco

Bereiding:

  • Snij de wortel, ui en selder fijn.
  • Ontpel de tomaten een twintigtal seconden in kokend water. Snij de tomaten dan grof in stukken.
  • Doe de boter in de pan. Voeg de wortel, selder en ui toe en roer 5 minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de hamblokjes toe. Bak een minuut.
  • Voeg dan de wijn erbij en laat een vijftal minuten inkoken.
  • Voeg dan het runderbouillonblokje toe en laat smelten.
  • Voeg de tomaten toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat ongeveer een uur sudderen.
  • Kook naar het einde toe de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Voeg dan nog wat tabasco toe naar smaak.
  • Voeg dan de parmezaan toe aan de saus en meng goed.
  • Kook dan de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.

 

 

 

 

Plaats een reactie