De foto is niet schitterend. Het lijkt op een bolognaisesaus maar dit keer eens zonder paprika’s. Maar wel met wortel, selder en ham.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels boter
- 1 wortel
- 2 stengels selder
- 1 grote ui
- 500 gram varkensgehakt
- 150 gram rundergehakt
- 100 gram blokjes ham
- 10 tomaten
- zout
- vierseizoenenpeper
- nootmuskaat
- 500 gram penne
- runderbouillonblokje (bouillonketeltje)
- 60 gram Parmezaanse kaas
- tabasco
Bereiding:
- Snij de wortel, ui en selder fijn.
- Ontpel de tomaten een twintigtal seconden in kokend water. Snij de tomaten dan grof in stukken.
- Doe de boter in de pan. Voeg de wortel, selder en ui toe en roer 5 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de hamblokjes toe. Bak een minuut.
- Voeg dan de wijn erbij en laat een vijftal minuten inkoken.
- Voeg dan het runderbouillonblokje toe en laat smelten.
- Voeg de tomaten toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat ongeveer een uur sudderen.
- Kook naar het einde toe de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Voeg dan nog wat tabasco toe naar smaak.
- Voeg dan de parmezaan toe aan de saus en meng goed.
- Kook dan de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.