Penne met gehaktsaus

De foto is niet schitterend. Het lijkt op een bolognaisesaus maar dit keer eens zonder paprika’s. Maar wel met wortel, selder en ham.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • 1 grote ui
  • 500 gram varkensgehakt
  • 150 gram rundergehakt
  • 100 gram blokjes ham
  • 10 tomaten
  • zout
  • vierseizoenenpeper
  • nootmuskaat
  • 500 gram penne
  • runderbouillonblokje (bouillonketeltje)
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • tabasco

Bereiding:

  • Snij de wortel, ui en selder fijn.
  • Ontpel de tomaten een twintigtal seconden in kokend water. Snij de tomaten dan grof in stukken.
  • Doe de boter in de pan. Voeg de wortel, selder en ui toe en roer 5 minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de hamblokjes toe. Bak een minuut.
  • Voeg dan de wijn erbij en laat een vijftal minuten inkoken.
  • Voeg dan het runderbouillonblokje toe en laat smelten.
  • Voeg de tomaten toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat ongeveer een uur sudderen.
  • Kook naar het einde toe de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Voeg dan nog wat tabasco toe naar smaak.
  • Voeg dan de parmezaan toe aan de saus en meng goed.
  • Kook dan de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s